Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Jaarlijks meer dan 1.200 illegalen betrapt in Halle-Vilvoorde

Jaarlijks meer dan 1.200 illegalen betrapt in Halle-Vilvoorde

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Jaarlijks meer dan 1.200 illegalen betrapt in Halle-Vilvoorde
In Halle-Vilvoorde worden elk jaar meer dan 1.200 illegalen opgepakt. Dat blijkt uit cijfers afkomstig van de Minister van Binnenlandse Zaken die N-VA-kamerlid Kristien Van Vaerenbergh kon inkijken. Een groot deel daarvan, meer dan 400, op de luchthaven. In Vilvoorde en Dilbeek worden elk jaar meer dan 100 illegalen opgepakt. Ook Sint-Pieters-Leeuw, Asse, Zaventem (zonder luchthaven) en Halle tellen relatief veel inbreuken op de vreemdelingenwet. Kristien Van Vaerenbergh: "De cijfers liggen voor onze regio hoger dan in vergelijkbare steden en gemeenten elders in het land. Dit is waarschijnlijk normaal in de nabijheid van Brussel, een stad die met haar internationale uitstraling een grote aantrekkingskracht heeft.”

Weinig illegalen in het Pajottenland

Het Pajottenland telde relatief weinig betrapte mensen zonder papieren. In Lennik werden de laatste 5 jaar 15 personen opgepakt. In Pepingen, Galmaarden en Bever waren er respectievelijk 4, 3 en 2 personen zonder papieren de laatste 5 jaar. “Aangezien er geen actieve opsporing van illegalen, noch een georganiseerde paspoortcontrole gebeurt, komen de overtredingen van de vreemdelingenwet enkel aan het licht in het kader van andere misdrijven. Toch houdt de gegevensbank van de politie niet bij hoeveel en welke misdrijven gepleegd worden door illegalen. Men kan zich dus afvragen hoe men de strijd tegen criminaliteit door illegalen dan efficiënt kan voeren,” besluit Van Vaerenbergh

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
Pepingen keurt afgezwakte CD&V motie voor jonge landbouwers goed. CD&V diende op de gemeenteraad van maart 2024 een motie in om de bekommernissen van de jonge landbouwers te ondersteunen.
Lennik

Uilenwandeling

Natuurpunt Lennik houdt op zaterdag 16 maart een rustige avondwandeling van ongeveer 4 km waarbij er geluisterd wordt naar uilengeluiden.

Lees meer »
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren