Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Lennik opent sterrenregister ter ondersteuning van ouders van sterrenkindjes

Lennik opent sterrenregister ter ondersteuning van ouders van sterrenkindjes

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Lennik opent sterrenregister ter ondersteuning van ouders van sterrenkindjes

Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of bij de geboorte is een hartverscheurende ervaring, ongeacht de duur van de zwangerschap. Om ouders van sterrenkindjes een blijk van steun en erkenning te bieden, kondigt het gemeentebestuur van Lennik met trots de opening van het sterrenregister aan: https://www.lennik.be/registratie-sterrenkindje.

Het sterrenregister, hoewel het geen juridische waarde of wettelijk kader heeft, streeft ernaar ouders een platform te bieden waar ze symbolisch hun kindje kunnen registreren en hun herinnering kunnen koesteren. Ouders die een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap, kunnen vandaag immers wettelijk gezien geen aangifte doen. Lokaal bestuur Lennik wil deze ouders ondersteunen door hun pijn en verdriet te erkennen.

In het sterrenregister kunnen ouders hun kindje op symbolische wijze registreren, inclusief de naam en voornaam van het kindje, de namen van de ouders, de geboortedatum en -plaats. Het unieke aspect van dit register is dat er geen bewijs van dokter of ziekenhuis nodig is, ouders de  volledige vrijheid hebben in de keuze van de naam, en er geen beperking in zwangerschapsduur of tijd geldt. Ook sterrenkindjes uit het verleden kunnen worden geregistreerd.

Voor ouders wiens kindje overleden is na een zwangerschapsduur van meer dan 140 dagen, biedt de dienst burgerzaken de mogelijkheid een geboorteakte op te stellen.

Na registratie ontvangen ouders een certificaat als blijvende herinnering aan hun geliefde sterrenkindje.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
Pepingen keurt afgezwakte CD&V motie voor jonge landbouwers goed. CD&V diende op de gemeenteraad van maart 2024 een motie in om de bekommernissen van de jonge landbouwers te ondersteunen.
Lennik

Uilenwandeling

Natuurpunt Lennik houdt op zaterdag 16 maart een rustige avondwandeling van ongeveer 4 km waarbij er geluisterd wordt naar uilengeluiden.

Lees meer »
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren