Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Lennik zamelt 7 758 euro in t.v.v. de Warmste Week

Lennik zamelt 7 758 euro in t.v.v. de Warmste Week

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Lennik zamelt 7 758 euro in t.v.v. de Warmste Week

Tijdens de maand december zette het gemeentebestuur Lennik zich in samenwerking met verenigingen, middenstand, werkgroepen, collega’s en burgers massaal in voor het goede doel.

Tijdens de nieuwjaarsdrink gisteren maakten ze trots bekend dat alle warme acties t.v.v. de Warmste Week die projecten steunt die bijdragen aan ‘Opgroeien zonder zorgen’ maar liefst 7 758 euro opgebracht hebben. Een warme dank je wel aan elkeen die hiertoe bijgedragen heeft is hier op zijn plaats!

Warmste acties
In aanloop van de Kerstcorrida organiseerden verenigingen, werkgroepen, het Lenniks Middenstandsverbond en het gemeentebestuur ‘Warme acties’ waarvan ze hun opbrengst schonken aan onze actie voor de Warmste Week:

  • De Kwinteliers schonk de opbrengst van de tombola van hun eetfestijn: 150 euro
  • Kunst in Lennik organiseerde een tombola, die 204 euro opbracht, waarbij Marc Segers zijn kunstwerk “Beestig pikant” wegschonk. Daarnaast schonk Michèle Lermusiau de opbrengst van 2 verkochte werken voor een totaal 240 euro.

Gemeentebestuur Lennik organiseerde vanuit de #wijlennik werkgroep de hele maand december warme acties waaronder workshops, een darts tornooi en de verkoop van kerstkaarten, plantjes, haarbanden, mutsen, snoep, soep, dessertjes en croque monsieurs. De samenwerking tussen collega’s en het uitgebreide aanbod was niet alleen leuk, maar bracht ook 1080 euro in het laadje.

De leerlingen van 3 Lennikse basisscholen (De Kleine Prins, GBS ’t Rakkertje, De Key) tekenden op hun beurt mooie kerstkaarten waarmee ze 470 euro aan de pot toevoegden.

 

Kerstcorrida

Op vrijdag 22 december organiseerde de dienst vrije tijd als kers op de taart de eerste Lennikse kerstcorrida in het centrum. Maar liefst 75 teams zette hun sportiefste beentje voor en liepen tijdens deze avondloop.

KBC Bank & Verzekeringen, Rotary Gaasbeek , Rotary Sint-Pieters-Leeuw, Limbourg drinks, Black Lotus, Jobar, Praatcafé ’t Steentje, Steinert Everybody Different en Hof ter Eizeringen verkochten aan hun standjes hapjes, drankjes en geschenkjes.

De lopers van de kerstcorrida, de standhouders van de gezellige kerstmarkt, de karikaturist Marin, de aangevraagde plaatjes bij DJ Schets en Lennikse burgers brachten hiermee nog 5614 euro bij elkaar, wat het totale bedrag op 7 758 euro bracht.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant

Resultaten Energiebesparende maatregelen 2023

Naar aanleiding van de energieprijzen, die o.w.v. de oorlog in Oekraïne fenomenaal de hoogte ingingen in de zomer van 2022, stevende gemeentebestuur Lennik af op een energiefactuur die van 271.000 euro naar 1.015.000 euro zou stijgen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren