Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Licht in Lennik 2023

Licht in Lennik 2023

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Licht in Lennik 2023

2023 is met een sneltreinvaart verlopen en nadert binnenkort zijn einde. Net als vorig jaar willen we als gemeente de Lennikse handels- en horecazaken, alsook onze burgers in deze donkere najaarsperiode ondersteunen met de actie ‘Licht in Lennik’.

Licht in Lennik bestaat dit jaar uit 6 verschillende acties waaraan de Lennikenaar en/ of handels- en horecazaken kunnen deelnemen.

Raamzelfklever ‘Lennik Fijne feesten!’

Handels- en horecazaken kregen dit jaar de vraag of ze hun etalage wilden opfleuren met een mooie raamsticker. Via een formulier op de website konden ze de gratis raamklever ‘Lennik Fijne feesten!’ aanvragen waarna deze door het lokaal bestuur op de gewenste plek aangebracht wordt.

Weldra zie je de raamsticker bij zo’n 40 handelaars kleven die op dit mooie aanbod ingingen.

Lichtinstallaties

In elke deelgemeente kan je van 14 december tot en met 7 januari genieten van mooie lichtinstallaties en kerstdecoratie die de dorpskernen opfleuren. Ook op de trambedding tussen Sint-Kwintens-Lennik en Sint-Martens-Lennik is er een lichttraject waar bezoekers even halt kunnen houden aan een aantal mooie plekjes.

Eindejaarsactie

Het Lennikse Middenstandsverbond organiseert, in samenwerking met de gemeente, al voor de 17e keer een eindejaarsactie. Bij je aankopen in de deelnemende handleszaken (overzicht op www.middenstandlennik.be) ontvang je in de periode van 1 tot 31 december een deelnameformulier.

In totaal worden er aankoopcheques t.w.v. een totaalbedrag van 5 000 euro verloot die de winnaars bij de deelnemende handelaars kunnen besteden. De trekkingen vinden plaats op 20/12/23 – 27/12/23 & 04/01/24 waarbij telkens 6  winnaars (18 in totaal) een aankoopcheques t.w.v. 250 euro ontvangen. Tijdens de laatste trekking wordt er daarbovenop nog één extra hoofdwinnaar getrokken die een aankoopcheque van 500 euro wint.

De aankoopcheques worden geleverd in coupures van 10 euro zodoende dat elke handelaar extra aankopen kan genereren door deze eindejaarsactie.

Wedstrijd mooist versierde winkel

Nieuw dit jaar is een heuse wedstrijd voor de mooist versierde winkel in Lennik. Handels- en horecazaken konden zich hiervoor registreren waarna de Lennikse burger deze wedstrijd zal jureren. Vanaf maandag 18 december kan de Lennikenaar via een poll op facebook en de website stemmen welke winkel het mooist versierd is.

De winnaar krijgt hiermee een gratis publireportage in het gemeentelijke infomagazine aangeboden.

Kerstcorrida

Op vrijdag 22 december vindt de eerste Lennikse kerstcorrida plaats rond het A. Masiusplein. Een kerstcorrida is een verlichte Kerstloop met gezellige kerstmarkt, randanimatie én optredens! De opbrengst van deze Corrida gaat integraal naar De Warmste Week met thema ‘Opgroeien zonder zorgen’.

Op het programma:

 • 19 – 21 uur: Kerstcorrida met Strava Challenge én verzoeknummers
  Loop/ wandel alleen of in team (max 5 personen) voor het goede doel.
  Je inschrijven doe je via https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=66600&event=120738# of ter plekke op de dag zelf. Registreer je voor de start van de kerstcorrida op de Strava Challenge en maak kans op een mooie prijs.


Loop/ wandel je beter op jouw favoriete muziek? Of trek je de sfeer graag op gang met jouw topschijf? Voor een vrije bijdrage vraag je tussen 19 en 21 uur jouw favoriete plaatje aan bij DJ SCHETS.

 • Doorlopend tot 23 uur: Gezellige kersmarkt
  KBC Bank & Verzekeringen, Rotary Gaasbeek , Rotary Sint-Pieters-Leeuw, Limbourg drinks, Black Lotus, Jobar, Praatcafé ’t Steentje, Steinert Everybody Different en Hof ter Eizeringen heten je welkom aan hun standjes met hapjes, drankjes en geschenkjes.

  Karikaturist Marin tekent jou, je compagnie, je loop-/ wandelteam als warm aandenken aan deze fijne avond. In ruil voor een vrije bijdrage ga je met een knap kunstwerk als mooie herinnering naar huis.

 • 21 – 23 uur: optredens
  Greg S., gekend van o.a. Tomorrowland, zorgt voor een stevig feestje. Violinvasion versterkt dit met zijn elektrische viool tussen 21.30 en 22.30 uur.

Nieuwjaarsreceptie

Op zondag 7 januari heten we iedereen van harte welkom op de Markt om samen met je buur op het nieuwe jaar te klinken. Terwijl je samen het glas heft en geniet van een lekkere wafel heb je tussen 16.30 & 17 uur ogen te kort voor het mooie vuur- en lichtspektakel ‘De Schoverik’. Vanaf 17 uur wordt de nieuwjaarsreceptie opgeluisterd door het ‘Bacchus Ensemble’.

Het wordt een niet te vergeten gezellige avond voor jong en oud, georganiseerd door lokaal bestuur Lennik in samenwerking met het middenstandsverbond.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
 • Postzegel@telenet.be
 • Adverteren
 • Adverteren
 • Postzegel@telenet.be
 • Adverteren
 • Adverteren