Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Maand van de Markt voor derde jaar op rij een schot in de roos 

Maand van de Markt voor derde jaar op rij een schot in de roos 

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Maand van de Markt voor derde jaar op rij een schot in de roos 

Eersteklas shopping van lokale, kwalitatieve en verse producten in een gezellige sfeer? Dat vind je op dinsdagvoormiddag op de wekelijkse markt in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik en op zaterdagnamiddag op de boerenmarkt in Gaasbeek. In de maand april werden onze marktkramers extra in de kijker gezet.

Tijdens de ‘Maand van de Markt’, kregen de bezoekers bij hun aankoop een invulbon die enerzijds in de wedstrijdbox op de markt kon gedeponeerd worden of anderzijds via een QR code kon geregistreerd worden in de gratis app ‘ik koop lokaal’ in de Google Play of App Store.
Onder het motto ‘hoe meer aankopen, hoe meer kans op winst!’ werden de mensen gestimuleerd hun boodschappen op de markt te doen waardoor onze markten een mooie boost kregen.

Om de prijzenpot te spijzen, bundelde de gemeente Lennik haar krachten met de gemeente Pepingen. Pepingen beschikt zelf niet over een wekelijkse markt, maar heeft veel marktkramers die ook op de Lennikse markten staan.

Op de wekelijkse markt werden maar liefst 521 bonnen ingediend. De boerenmarkt was goed voor 328 bonnen. Daarnaast werden nog 447 aankopen digitaal geregistreerd in de app ‘ik koop lokaal’.

Uit al deze ingevulde bonnen trok Gemeente Lennik 20 winnaars die in de prijzen vallen en een Lennikse waardebon ter waarde van 25 euro krijgen. Ook gemeente Pepingen doet haar duit in het zakje door het aantal winnaars te verhogen naar 30 die op hun beurt een Pepingse waardebon ter waarde van 25 euro ontvangen.

Maand van de Markt is een actie onder impuls van de provincie Vlaams-Brabant,  Vlaamse Federatie Ambulante Handel Straffe Streek en de Korte Keten.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
Pepingen keurt afgezwakte CD&V motie voor jonge landbouwers goed. CD&V diende op de gemeenteraad van maart 2024 een motie in om de bekommernissen van de jonge landbouwers te ondersteunen.
Lennik

Uilenwandeling

Natuurpunt Lennik houdt op zaterdag 16 maart een rustige avondwandeling van ongeveer 4 km waarbij er geluisterd wordt naar uilengeluiden.

Lees meer »
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren