Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Rotary Gaasbeek-Pajottenland steunt ‘t Bruut

Rotary Gaasbeek-Pajottenland steunt 't Bruut

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Rotary Gaasbeek-Pajottenland steunt ‘t Bruut

Op 1 september vierde Rotaryclub Gaasbeek-Pajottenland haar 50-jarig bestaan. De fundraising van die avond komt integraal ten goede aan lokale sociale doelen. Naast de recente acties voor het financieren van de pijnpompen voor Omega VZW, G-Sport Pajottenland VZW en het project van Steinert Everybody Different VZW zet de club nu ook zijn schouders onder de werking van bakkersatelier ’t Bruut te Herne.

't Bruut Herne

Het bakkersatelier werd opgericht door vzw MeeGaan, als leer- en tewerkstellingsproject voor mensen die (nog) niet in de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen. De vzw wil een ervaringscentrum zijn waar medewerkers vertrouwen leren putten uit hun eigen talenten en extra vaardigheden kunnen aanleren. Het doel is deze medewerkers volwaardig te laten deelnemen aan het maatschappelijke leven op basis van hun competenties.
 
“Na onze vorige steunacties in juli 2021 en oktober 2022 werd binnen onze Rotaryclub beslist om over te gaan tot de aankoop van bakkerskledij en bakkersbroeken voor de mensen van het bakkersatelier. Bijkomend werd ook nog de aankoop van een deegverdeler gefinancierd. De vele vrijwilligers van MeeGaan VZW leveren schitterend werk met de beperkte middelen die ze voorhanden hebben. Een lokaal sociaal project zoals MeeGaan verdient meer dan ooit onze steun,” vertelt Jeroen Vanderlinden, voorzitter van Rotaryclub Gaasbeek Pajottenland VZW.

Rotaryclub Gaasbeek Pajottenland VZW verenigt vertegenwoordigers uit het zakenleven, de administratie en de vrije beroepen uit het gebied Pajottenland (Gooik, Lennik, Dilbeek, Ternat,)  die zich voluit achter de Rotarybeginselen scharen en via hun acties het Rotarymotto  – Service above self – dagelijks in de praktijk brengen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant

Resultaten Energiebesparende maatregelen 2023

Naar aanleiding van de energieprijzen, die o.w.v. de oorlog in Oekraïne fenomenaal de hoogte ingingen in de zomer van 2022, stevende gemeentebestuur Lennik af op een energiefactuur die van 271.000 euro naar 1.015.000 euro zou stijgen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren
  • Adverteren