Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Appickx uit Liedekerke is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

Appickx uit Liedekerke is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Appickx uit Liedekerke is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

Appickx uit Liedekerke is door UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel verkozen tot provinciaal ‘Starter van het Jaar’. Zaakvoerders Pieter en Jens blaken van ambitie en zijn klaar om met hun databedrijf Vlaanderen én de Benelux te veroveren. Volgende week dingen ze mee met de andere provinciale laureaten naar de prijs van nationale Starter van het Jaar. 

“Onze economie heeft doorlopend nood aan nieuw bloed, nieuwe starters met creatieve ideeën die er volop voor gaan en met hun toegevoegde waarde welvaart creëren”, zegt Elke Tielemans, Directeur van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel. “Met deze award zetten we jaarlijks een inspirerend en aanstekelijk rolmodel op het podium.” 

Appickx is een jong bedrijf, opgericht door Pieter Appelmans en Jens Dierckx, beide 26 jaar. Tijdens hun studies zetten ze samen hun eerste ondernemersstappen. Als student-ondernemers brachten ze het bier Nobilem op de markt. Dat was een schot in de roos, maar bij bestellingen door zakelijke klanten merkten ze een gebrek aan efficiëntie in stockbeheer en administratie op. Het zaadje voor de oprichting van databedrijf Appickx werd geplant. Pieter studeerde af als handelsingenieur en Jens voegde aan zijn opleiding industrieel ingenieur een extra master management toe. 

Concreet biedt Appickx verschillende datadiensten (gegevensanalyse, datastrategieën, data-engineering en AI ) op maat om bedrijven te ondersteunen bij het inzetten van data in de realisatie van hun doelstellingen. In 2023 maakten Pieter en Jens de overstap naar hoofdberoep. Sindsdien staan beide heren voltijds aan het roer van hun onderneming. Een vliegende start, want intussen heeft hun bedrijf al interesse gewekt bij investeerders. 

“We helpen bedrijven om efficiënter te werken en zo sneller te groeien”, zegt Pieter Appelmans. “Bedrijven zitten vaak op een berg data, die te weinig of niet benut wordt omdat men niet weet wat ermee te doen. Hier schieten wij ter hulp. We vertrekken van een scan die we zelf ontwikkeld hebben. Daarna stippelen we samen met de klant een gericht vervolgtraject uit om data in te zetten bij de verbetering van verschillende processen.” 

“Wat ons uniek maakt, is dat we de synergie tussen mens en data centraal zetten” gaat Jens Dierckx verder. “Naast een technisch en analytisch luik, gebruiken we zelfs artificiële intelligentie om nieuwe strategieën te ontwikkelen. Maar daar stopt het niet. Het zal steeds de mens zijn die verantwoordelijkheid draagt voor strategische keuzes. Duurzame bedrijfsprocessen creëren met ruimte voor samenwerking tussen mens en data is dan ook onze ultieme doelstelling.” 

Het bedrijf heeft op korte tijd een mooi klantenbestand vergaard, van kleine kmo’s tot multinationals. “We hebben al zeer diverse bedrijven begeleid. Elk bedrijf dat digitaal werkt, beschikt over data. Wij gaan op zoek naar de beste manier om die zo kwalitatief mogelijk in te zetten op weg naar meer efficiëntie”, zo klinkt het. Het doel van beide ondernemers is om de volgende jaren sterk te groeien. Intussen zijn de eerste vacatures in de maak. 

“We kozen voor Appickx omdat Pieter en Jens getuigen van jong en toekomstgericht ondernemerschap”, reageert Elke Tielemans. “Ze weten zeer goed waar ze naartoe willen en laten zich professioneel begeleiden, onder meer door bedrijfscoaches bij UNIZO. Ze omarmen nieuwe technologieën zoals AI maar stellen wel nog steeds de persoonlijke, menselijke aanpak centraal. In onze huidige digitale wereld is data, en de verwerking ervan, goud waard. Dat heeft Appickx goed begrepen. Dit is een bedrijf met veel toekomst.” 

UNIZO zet schouders onder startende ondernemers

“De provincie Vlaams-Brabant breekt jaar na jaar startersrecords. Terwijl 2021 nog een absoluut grand cru-jaar was op startersgebied, zagen we in 2022 wel een knik in die stijgende curve. Ook in 2023 stabiliseerde het aantal oprichtingen. Dit is een trend die we nauwlettend in de gaten moeten houden. Het belang van starters mag niet onderschat worden. Zij zorgen voor innovatie, creatieve ideeën en spelen in op nieuwe maatschappelijke trends. We moeten dus nauwlettend toezien dat onze startersmotor niet sputtert”, zegt Elke Tielemans. 

UNIZO blijft zich inzetten voor mensen die ervan dromen om zelfstandig te worden en wil startende ondernemers alle kansen bieden door hen goed voor te bereiden en te ondersteunen. “Dat doen we het hele jaar door met onze starterswerking en gratis startersplatform. Vanaf deze maand doorkruisen we met onze Startersroadshows opnieuw het Vlaamse land. Starters kunnen er in contact komen met andere ondernemers, experten en adviseurs. Op 28 februari vindt de Vlaams-Brabantse roadshow plaats in Museum M in Leuven”, besluit Elke Tielemans.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Uitnodiging voor Kinderspel 2024
Liedekerke

Uitnodiging voor Kinderspel 2024

Op zondag 5 mei nodigen we alle families met kinderen van 0 tot 6 jaar uit voor Kinderspel! In het kader van de Week van de Opvoeding organiseert ook Liedekerke gezinsvriendelijke activiteiten.

Lees meer »
Voorstel afschaffing voetweg 37
Affligem

Voorstel afschaffing voetweg 37

Naast de investeringen in Trage Wegen, wil het Lokaal Bestuur Affligem voetweg 37 in Hekelgem afschaffen. Sinds 2006 kan het Guchtveld gebruikt worden als toegankelijker en veilig alternatief.

Lees meer »
Concertband Teralfene – Sounds 2024
Affligem

Concertband Teralfene – Sounds 2024

De Concertband Teralfene kondigt met trots zijn jaarlijks muzikaal hoogtepunt aan:
‘SOUNDS 2024’. Op zaterdag 25 mei wordt de Sporthal Bellekouter in Affligem opnieuw omgetoverd tot een ware
concertzaal

Lees meer »
Roosdaal opent sterrenregister
Roosdaal

Roosdaal opent sterrenregister

Om ouders van sterrenkindjes, stilgeboren voor de duurtijd van 140 dagen zwangerschap, een hart onder de riem te steken, opent het lokaal bestuur Roosdaal een sterrenregister.

Lees meer »
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren