Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Groesting uit Liedekerke strijdt mee om de titel van Korte Keten Kop

Groesting uit Liedekerke strijdt mee om de titel van Korte Keten Kop

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Groesting uit Liedekerke strijdt mee om de titel van Korte Keten Kop

De provincie Vlaams-Brabant organiseert voor de 6de keer een Korte Keten Kop-verkiezing om lokale voedselproducenten te promoten. De 6 laureaten zijn bekend en nemen het in een stemmingsronde tegen elkaar op. Ook het publiek mag meestemmen. De start van de verkiezing valt samen met het begin van de Week van de Korte Keten. Die loopt dit jaar van 18 tot en met 26 mei. Een 50-tal producenten neemt ook deel aan de Vlaamse spaarkaartactie.

“Met de Korte Keten Kop-verkiezing willen we producenten die lokaal voedsel produceren in de kijker zetten”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw. “Na de stemmingsronde, die tot en met 31 augustus loopt, mag één van de zes laureaten zich winnaar van de Korte Keten Kop-verkiezing noemen. Ze zijn een jaar lang het uithangbord van de korte keten. De laureaten komen uit allerlei sectoren en liggen verspreid over de provincie. Dit jaar zit er onder meer een aardbeienteler bij, een korte-keten-kok én een kleinschalige varkensboer.”

De zes laureaten zijn:

‘t Alsemhof uit Alsemberg (Beersel): www.alsemhof.com

De Wakkere Akker uit Herent: www.wakkereakker.be

De Scharreltuin uit Kortenaken: www.descharreltuin.be

Roomijs JSTR uit Kortenaken

Bakkerij BRUT uit Landen: www.bakkerijbrut.be

Groesting uit Liedekerke: www.groesting.com

 

De stemming loopt tot en met 31 augustus. Via www.bezoekdeboer.be/korteketenkop kan er gestemd worden. In de loop van september wordt de winnaar bekendgemaakt.

​De voorbije jaren wonnen SDB Boerderij uit Kampenhout (2023), Fruit en Groenten Vandersmissen-Crispel uit Pepingen (2022), Hoevevlees Van het Lindeveld (2021), Aardappelen Vanhoebroeck (2020) en Melkerhei (2019), allemaal uit Linter.

Spaarkaartactie

De Vlaamse provincies sloegen dit jaar de handen in elkaar om in het kader van de Week van de Korte Keten, samen een spaarkaartactie te organiseren.
​In elke deelnemende handelszaak kan de klant, per aankoopschijf die de deelnemende handelaar zelf bepaalt, een sticker ontvangen. Bij een volle spaarkaart ontvangt de deelnemer een houten lepel. Deelnemers maken ook kans op een superprijs. In Vlaams-Brabant zijn dat onder meer een overnachting in een veewagen aan een boerenweide, een vespa-rondrit of een wijndegustatie.

Overzicht van de deelnemers: https://weekvandekorteketen.be/spaarkaartactie/

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Spectaculaire ronddraaiende attracties, kermismolens voor jong en oud, de eerste kermisstapjes tijdens het eendjesvissen, een bonte mix van jaarmarkt- en braderiekraampjes en randanimaties,...
Liedekerke

Kermis Opperstraat 2024

Spectaculaire ronddraaiende attracties, kermismolens voor jong en oud, de eerste kermisstapjes tijdens het eendjesvissen, een bonte mix van jaarmarkt- en braderiekraampjes en randanimaties,…

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dilbeek zorgvriendelijke gemeente
Dilbeek

Dilbeek zorgvriendelijke gemeente

Enkele Itterbeekse vrijwilligers slaagden er in om samen met Samana, CM Gezonde Buurten en lokaal dienstencentrum In Kompanie van Dilbeek de eerste “Zorgvriendelijke gemeente” te maken.

Lees meer »
Verbonden met Dilbeek
Dilbeek

Verbonden met Dilbeek

Op 10 juli wordt de bekende slogan ‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ onder de loep genomen tijdens een verbredende thema-avond in samenwerking met ADVN (Archief voor Nationale Bewegingen).

Lees meer »
Uitnodiging voor Kinderspel 2024
Liedekerke

Uitnodiging voor Kinderspel 2024

Op zondag 5 mei nodigen we alle families met kinderen van 0 tot 6 jaar uit voor Kinderspel! In het kader van de Week van de Opvoeding organiseert ook Liedekerke gezinsvriendelijke activiteiten.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren