Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Het gemeentebestuur Liedekerke en ILV/TARL organiseren Energiebeurs

Het gemeentebestuur Liedekerke en ILV/TARL organiseren Energiebeurs

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De energieprijzen swingen de pan uit: facturen voor water, elektriciteit en gas nemen een flinke hap uit het huishoudbudget. Steeds meer gezinnen dreigen in moeilijkheden te komen. Hoe groot de impact van deze energiecrisis zal zijn, zal pas blijken wanneer de eindafrekening in de bus valt.

Daarom organiseert lokaal bestuur Liedekerke en de Interlokale Vereniging TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal, Liedekerke) een Energiebeurs op woensdag 11 oktober van 14.00 tot 19.00 uur in GC Warande.

Deze keer worden niet enkel kwetsbare gezinnen financieel geraakt. De stijgende prijzen laten zich voelen in ieders portemonnee. Veel mensen zitten met vragen over hun energiecontract, zijn ongerust over hun energiefactuur, zien het bos door de bomen niet meer in alle info, raad, nieuwe maatregelen of aanbevelingen. De prijzen op de internationale markt laten zakken kunnen we niet, maar we willen wél zorgen dat eenieder begeleiding en info krijgt over premies, leningen voor energiezuinige maatregelen, sociale energietarieven, duurzaamheid, enzovoort. Binnen het OCMW zijn er al heel wat acties met verschillende partners: de minimale levering aardgas, de stookoliepremie, het sociaal tarief, de lokale adviescommissies (LAC), de energietoelagen voor cliënten met schulden bij Farys of een budgetmeter elektriciteit en/of gas, het regelen van afbetalingsplannen …

Energiebeurs 11 oktober

Daarom organiseert lokaal bestuur Liedekerke een Energiebeurs op woensdag 11 oktober van 14.00 tot 19.00 uur in GC Warande (Opperstraat 31). Het woonloket van Liedekerke/ILV wil samen met partners Haviland, Farys, Fluvius, het Energiehuis 3Wplus, Klimaatpunt Pajottenland & Zennevallei graag een antwoord geven op energievragen. Ontdek hoe kleine ingrepen een positieve invloed kunnen hebben op de energiefactuur en beleef een inspirerende energiedag.

V-test

Voor specifieke vragen zoals de V-test is het noodzakelijk de jaarfactuur elektriciteit en gas mee te brengen. Bij een te lange wachtrij voor de V-test en voor diepgaande vragen kan ter plaatse een persoonlijke afspraak gemaakt worden. Noteer alvast deze dag in je agenda. De gemeente voorziet ook een kinderhoekje voor de allerkleinsten. Inkom is gratis.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Spectaculaire ronddraaiende attracties, kermismolens voor jong en oud, de eerste kermisstapjes tijdens het eendjesvissen, een bonte mix van jaarmarkt- en braderiekraampjes en randanimaties,...
Liedekerke

Kermis Opperstraat 2024

Spectaculaire ronddraaiende attracties, kermismolens voor jong en oud, de eerste kermisstapjes tijdens het eendjesvissen, een bonte mix van jaarmarkt- en braderiekraampjes en randanimaties,…

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Uitnodiging voor Kinderspel 2024
Liedekerke

Uitnodiging voor Kinderspel 2024

Op zondag 5 mei nodigen we alle families met kinderen van 0 tot 6 jaar uit voor Kinderspel! In het kader van de Week van de Opvoeding organiseert ook Liedekerke gezinsvriendelijke activiteiten.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren