Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Investeringen in de schaatsbaan te Liedekerke

Investeringen in de schaatsbaan te Liedekerke

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Investeringen in de schaatsbaan te Liedekerke
Minister van Sport Ben Weyts investeert € 1,6 miljoen in de ijshal van Sport Vlaanderen in het Vlaams-Brabantse Liedekerke en verzekert zo het voortbestaan van de schaatsbaan. De infrastructuur was stilaan verouderd en de energiekosten liepen zo hoog op dat ze de exploitatie kunnen bemoeilijken. De renovatiewerken worden maximaal afgewerkt tegen 31 juli, want dan zal de schaatsbaan in Liedekerke zeer uitzonderlijk tijdens de zomer al de deuren openen voor Vlaamse topsporters en toekomstige talenten die zich in de zomer verder willen ontwikkelen. Normaal kunnen topschaatsers zoals Loena Hendrickx tijdens de zomer terecht in Hasselt, maar daar is momenteel een technisch defect aan de koelinstallatie. Het zogenaamde ‘zomerijs’ verhuist daarom dit jaar naar Liedekerke. “We maken een duidelijke keuze voor de schaatsbaan in Liedekerke”, zegt Weyts. “We investeren in sportkwaliteit en dus ook in kwaliteitsvolle sportinfrastructuur. Elk jaar genieten tienduizenden bezoekers van het ijs in Liedekerke. We zorgen ervoor dat dit ook in de toekomst nog kan en we zorgen dat er dit jaar wat extra topsporters bij zijn”.
Investeringen in de schaatsbaan te Liedekerke

Populair bij schaatsclubs

De ijshal van Sport Vlaanderen in het Vlaams-Brabantse Liedekerke is erg populair bij schaatsclubs, scholen en gezinnen. In het voorbije schaatsseizoen lokte de schaatsbaan zo’n 90.000 enthousiaste bezoekers, waaronder ook enkele topsporters die er hun trainingen afwerken. De infrastructuur is echter verouderd en de energiekosten lopen zo hoog op dat ze de exploitatie kunnen gaan bemoeilijken. Een oudere schaatsbaan kan een echte energievreter zijn en het is er ook niet altijd makkelijk om de kwaliteit van het ijs hoog genoeg te houden. De ijshal is tijdens de zomermaanden sowieso gesloten en zou normaal gezien pas medio september heropenen.

Zomerijs

Topschaatsers zoals Loena Hendrickx (kunstschaatsen), Adriaan Dewagtere, Tineke den Dulk, Alexandra Danneel, Ward Pétré, Enzo Proost, Warre Van Damme, Warre Noiron (Be Gold & nationaal team Shorttrack) én heel veel piepjonge schaatsers die deelnemen aan sportkampen rond shorttrack, kunstschaatsen en ijshockey kunnen in augustus dus terecht in Liedekerke. Zo kunnen onze Vlaamse topsporters én onze toekomstige talenten zich verder blijven ontwikkelen op sporttechnisch vlak. Elke vrijdagavond én zaterdag- en zondagnamiddag zullen er ook publieke schaatsbeurten zijn voor het grotere publiek.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Tornooi van de vriendschap Affligem
Affligem

Tornooi van de vriendschap Affligem

Om het einde van het voetbalseizoen in een sportieve sfeer af te sluiten namen de Affligemse voetbalploegen (Leeuwkens Teralfene, Eendracht Hekelgem en Emi Essene)
deel aan het tornooi van de Vriendschap.

Lees meer »
Roosdaal opent sterrenregister
Roosdaal

Roosdaal opent sterrenregister

Om ouders van sterrenkindjes, stilgeboren voor de duurtijd van 140 dagen zwangerschap, een hart onder de riem te steken, opent het lokaal bestuur Roosdaal een sterrenregister.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren