Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Maandag starten werken Pamelsestraat krijgt 2 nieuwe bushaltes

Maandag starten werken Pamelsestraat krijgt 2 nieuwe bushaltes

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Maandag starten werken Pamelsestraat krijgt 2 nieuwe bushaltes

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf 18 maart 2024 twee nieuwe bushaltes aan op de Pamelsestraat (N207) in Liedekerke. De haltes komen tussen de Warandestraat en Velodroomstraat te liggen en worden met een verhoogd perron aangelegd. Zowel het fietsverkeer als autoverkeer volgen een korte omleiding tijdens de werken. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken 5 weken.

Lokale omleidingen voor auto- en fietsverkeer

Van 18 tot 31 maart wordt gewerkt op de weghelft richting het station van Liedekerke, daarna verplaatst de werfzone zich naar de weghelft richting Roosdaal. In de eerste fase blijft de Pamelsestraat open voor verkeer in beide richtingen, maar het kruispunt met de Velodroomstraat is wel afgesloten. Vanaf 1 april kan enkel verkeer richting het station van Liedekerke de werfzone passeren. Het verkeer richting Roosdaal volgt dan een lokale omleiding. Ook het fietspad wordt tijdens de werken ingenomen. Afhankelijk van de rijrichting waarin gewerkt wordt, volgen fietsers daarom een korte omleiding. Voetgangers ondervinden geen hinder. Bussen van De Lijn kunnen vertraging oplopen en volgen tijdens fase 2 ook de omleiding richting Roosdaal. Reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner.

Toegankelijke bushaltes en comfortabel fietspad

Vandaag zijn op deze locatie geen bushaltes. Wegen en Verkeer zet sterk in op toegankelijk openbaar vervoer en plaatst daarom twee nieuwe bushaltes met een verhoogd perron. Op die manier kunnen ook personen met een handicap of met een kinderwagen vlot gebruikmaken van het openbaar vervoer. Het agentschap maakt van deze werken gebruik om eveneens de fietspaden te vernieuwen. Voor de bushaltes worden verhoogde fietspaden aangelegd om zo het comfort voor de fietsers te verhogen. Bovendien wordt de oversteekplaats aan de Velodroomstraat aangepast, zodat voetgangers en fietsers er beter zichtbaar zijn voor het uitrijdend verkeer.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
Buitenschoolse opvang en activiteiten
Roosdaal

Buitenschoolse opvang en activiteiten

Op dit moment zijn de betrokken gemeentediensten (Onderwijs, Huis van het Kind, Welzijn, Cultuur, Jeugd, Sport, Sociaal huis, …) aan de slag met het project Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA).

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren