Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Als je in Ninove naar de bakker gaat, bestaat de kans dat je, net als onze burgemeester Tania De Jonge, de Ninoofse zangeres Alice Mae of het muzikale duo Bram & Lennert, je brood meekrijgt in een broodzak van Home-Start Ninove. Met deze actie wil Home-Start haar werking in de kijker zetten en doet de organisatie een warme oproep naar extra vrijwilligers.

Home-Start Ninove biedt gezinsondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen, en dat al vanaf de zwangerschap. Home-Startvrijwilligers gaan, na het volgen van een opleiding, wekelijks op bezoek bij hun gezin en steunen de ouders met de opvoeding van de kinderen, bieden een luisterend oor, verbreden het sociaal netwerk rond het gezin en helpen ouders met de thuisadministratie of maken hen wegwijs naar belangrijke diensten en voorzieningen zoals kinderopvang of de mutualiteit.

 

Home-Start in Ninove

Van ouders met jonge kinderen wordt veel verwacht. Alleenstaand ouderschap, financiële kwetsbaarheid of het ontbreken van een ondersteunend netwerk, maken dat alledaagse moeilijkheden er soms onoverkomelijk gaan uitzien. Onderzoek toont aan dat solidariteit en sociale steun in onze samenleving beschermende en ondersteunende factoren zijn voor gezinnen die het even moeilijk hebben. Home-Start Vlaanderen is actief in verschillende steden en gemeenten in nauwe samenwerking met de Huizen van het Kind, zo ook in Ninove.

 

Vrijwilligerswerking

Home-Startvrijwilligers doen niet zomaar wat. Na een startopleiding gaan ze aan de slag in hun gezin en worden ze individueel ondersteund in hun engagement door de coördinator. Daarnaast worden er maandelijks bijeenkomsten georganiseerd waar vrijwilligers hun ervaringen kunnen delen en vorming krijgen.

 

Broodzakkenactie
Home-Start is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een gezin tijdelijk wat steun kunnen bieden. Dankzij de broodzakkenactie komt de oproep van Home-Start Ninove terecht in elke Ninoofse huiskamer. Ook zin om wat tijd te schenken? Volg vrijblijvend een online infosessie. Meer info op www.homestartvlaanderen.com/infomomenten of neem contact op met coördinator Liesbet via ninove@homestartvlaanderen.be of 0496 15 28 90.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.