Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vorige herfst werd al een deel van de Oudekaaibrug in Ninove herschilderd. Vanaf 8 april wordt het werk voltooid. Het brugdek krijgt dan nog een nieuwe slijtlaag. Om deze werken uit te voeren, zal de brug onderbroken zijn.

De Oudekaaibrug over de Dender zal vanaf de tweede helft van april volledig in het duifgrijs (RAL 5014) geschilderd zijn. De schilderwerken kunnen hervatten nu de weersomstandigheden opnieuw gunstiger zijn.

Eind vorig jaar werden al de leuningen, de zijkanten en de onderste delen van de vier torens in de nieuwe kleur gezet. Vanaf 8 april volgen de bovenste delen van de torens en de twee zichtvlakken van de brug. Dit werk moet met een hoogtewerker gebeuren.

Naast de nieuwe verflaag wordt op het brugdek ook een nieuwe slijtlaag aangebracht. Hierdoor zal het wegdek minder glad zijn bij nat weer.

Voor de uitvoering van beide werken zal de brug afgesloten zijn van 8 tot en met 19 april 2024, met uitzondering van de dinsdagen. Dan vindt de wekelijkse markt plaats. Tijdens de werken wordt ook de bediening van de brug voor de scheepvaart beperkt.

De Vlaamse Waterweg nv gaat met deze werken in op de vraag van de stad Ninove om de afgeschenen verf van de brug te vervangen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.