Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Heb jij ook moeite met een huisarts te vinden in Ninove? Of word je geconfronteerd met lange wachttijden?

Het huisartsentekort in Ninove gaat van kwaad naar erger. Wij hebben maar 25 huisartsen voor onze 40.000 inwoners en bij overmaat van ramp gaan er in april nog drie huisartsen met pensioen. Nochtans hebben wij minstens 36 huisartsen nodig volgens de federale norm. En als je een dokter van wacht nodig hebt, moet je al naar Lennik of Ophasselt gaan.

Het huisartsentekort is een groot probleem in het hele land. Met de PVDA klagen wij al langer de verantwoordelijkheid van de Federale en Vlaamse regering aan. Want ondanks de grote tekorten blijven zij het aantal artsen beperken met het toegangsexamen. Wij zijn met de PVDA de enige partij die dit pervers systeem in vraag stelt. 

Er is een fundamenteel probleem met het huidig systeem, we moeten onze visie op de opleiding van artsen en de organisatie van onze huisartsgeneeskunde volledig herdenken. Het is absurd dat de politiek ervoor kiest enthousiaste studenten een toekomst in de geneeskunde te ontzeggen, terwijl overal in het land zoals in Ninove patiënten het steeds moeilijker krijgen om een huisarts te vinden en de huisartsen overstelpt worden met werk.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.