Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Afrit E40 vanuit Brussel richting Antwerpen afgesloten

Afrit E40 vanuit Brussel richting Antwerpen afgesloten

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Afrit E40 vanuit Brussel richting Antwerpen afgesloten

Het Agentschap Wegen en Verkeer renoveert het snelwegknooppunt in Zwijnaarde. Van 8 april 22u tot en met 12 april wordt de verbinding van de E40 vanuit Brussel richting Antwerpen er volledig afgesloten. Het verkeer naar Antwerpen volgt een omleiding via de afrit Merelbeke, de B403 en de buitenring van de R4 tot aan Destelbergen. Verkeer naar centrum Gent volgt een omleiding via de R4 binnenring en de afritten naar Ledeberg, Ghelamco, Sint-Denijs of Gent-Sint-Pieters, afhankelijk van hun bestemming. De verbindingen die nu al gesloten zijn, vanuit Kortrijk richting Oostende en vanuit Oostende richting Antwerpen, blijven ook gesloten en dat nog tot midden juni.

 

Extra hinder tijdens tweede week paasvakantie

 Momenteel werkt het Agentschap Wegen en Verkeer in fase 3 op het snelwegknooppunt in Zwijnaarde. Tijdens de tweede week van de paasvakantie zal er binnen deze fase een korte periode van extra hinder zijn. Van maandag 8 april tot vrijdagavond 12 april zal de aannemer immers het wegdek van de aansluiting van de E40 vanuit Brussel naar de E17 richting Antwerpen vernieuwen.

 

Verbinding van Brussel naar Antwerpen gesloten

De aansluiting vanuit Brussel naar Antwerpen wordt daarom voor een volledige week afgesloten voor het verkeer. Dit vanaf 8 april om 22u tot de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 april. Het verkeer naar Antwerpen volgt dan een omleiding via de afrit Merelbeke en de B403 en rijdt hier de buitenring van de R4 op. Zij volgen de R4 tot in Destelbergen en nemen daar de aansluiting met de E17 richting Antwerpen. Verkeer vanuit Brussel richting Gent rijdt via de afrit Merelbeke en de binnenring van de R4. Afhankelijk van hun bestemming verlaten zij de R4 aan Ledeberg, Ghelamco, Sint-Denijs of Gent-Sint-Pieters.

 

Fase 3 loopt verder na de paasvakantie

Na de paasvakantie lopen de werken van fase 3 verder. Die werken duren nog tot midden juni. Tot dan blijven de huidige gesloten op- en afritten ook toe: de verbinding van de E17 vanuit Kortrijk richting de E40 richting Oostende én de verbinding van de E40 vanuit Oostende richting de E17 richting Antwerpen. De aansluiting van de E40 vanuit Brussel richting de E17 naar Antwerpen gaat na 12 april opnieuw open, met 1 rijstrook voor het verkeer.

 

Einde werken midden juli

Na de werken van fase 3, werkt de aannemer nog in een laatste en vierde fase. Deze werken starten midden juni en duren tot midden juli, tot aan het zomers bouwverlof van de aannemer.  Dat is wat sneller dan initieel gepland doordat de werken dit voorjaar ook vroeger gestart zijn.

 

Twee jaar renovatie

In totaal werken we bijna twee jaar aan de grondige renovatie van 6 bruggen in het knooppunt in Zwijnaarde. Het knooppunt dateert van 1972 en moet een stevige opknapbeurt krijgen.  We voeren de werken in verschillende fasen uit om de hinder te beperken. Wat sneller dan voorzien zal de renovatie in juli 2024 afgerond zijn.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag
Oost-Vlaanderen

Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers.

Lees meer »