Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Controles ganse dag tijdens Verkeersveilige Dag

Controles ganse dag tijdens Verkeersveilige Dag

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Controles ganse dag tijdens Verkeersveilige Dag

Op meer dan 120 locaties in de provincie Oost-Vlaanderen worden op dinsdag 27 februari 2024 verkeerscontroles uitgevoerd. Met deze Verkeersveilige Dag willen de initiatiefnemers – de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter en de procureur-generaal i.s.m. de lokale politiezones en de federale weg- en scheepvaartpolitie – de Oost-Vlaamse autobestuurders sensibiliseren rond de gevaren van vier grote killers in het verkeer: rijden onder invloed van alcohol en drugs, het niet dragen van een gordel, afleiding (gsm’en achter het stuur) en overdreven en onaangepaste snelheid.

Overdreven en onaangepaste snelheid zijn dé belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Internationaal wordt er over het algemeen van uitgegaan dat ongeveer een derde van de dodelijke ongevallen (mede) veroorzaakt wordt door overdreven of onaangepaste snelheid. Ook gsm-gebruik achter het stuur verhoogt het risico op een ongeval voor automobilisten, d.i. met een factor 3,6. Over het algemeen wordt geschat dat afleiding een rol speelt bij 5 – 25% van de verkeersongevallen in Europa (bron: Vlaamse Stichting Verkeerskunde – VSV).

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag
Oost-Vlaanderen

Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers.

Lees meer »
'Herzele Zingt!’ tijdens Vlaanderen Feest!
Herzele

‘Herzele Zingt!’ tijdens Vlaanderen Feest!

De burchtweide wordt op donderdag 11 juli 2024 een feestweide met ‘Herzele Zingt’. Het muzikale evenement, dat ondertussen zowat traditie geworden is, wordt ook dit jaar georganiseerd ter gelegenheid van ‘Vlaanderen Feest!’.

Lees meer »