Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Doe mee aan de week van de korte keten

Doe mee aan de week van de korte keten

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Doe mee aan de week van de korte keten

Tijdens de Week van de Korte Keten (18 tot 26 mei 2024) kan iedereen kennis maken met lokale hoeve- en streekproducten en met verschillende korteketenverkooppunten zoals hoevewinkels, boerenmarkten, zelfpluktuinen, webshops en automaten. De slogan van deze editie luidt ‘(h)eerlijk dichtbij’. Negen dagen lang vinden er activiteiten plaats om hoeve- en streekproducten beter bekend te maken bij het brede publiek. Ook in Oost-Vlaanderen is dat het geval.

Doe mee

Organiseer als lokaal bestuur, vereniging of producent een leuke activiteit en breng de korte keten onder de aandacht in je buurt.

“Alles kan, van kleine tot grote acties: een opendeurdag, een wandel- of fietstocht langs boerderijen, een workshop, een afhaalbox met heerlijk lekkers van dichtbij … Of neem als korteketenproducent deel aan de spaarkaartactie korte keten. De Provincie helpt je met de promotie van je activiteit bij het brede publiek.”

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland

Registreer de activiteit in de UiTdatabank met het label ‘Lekker lokaal’ en de tekst “Week van de Korte Keten”. Zo komen de activiteiten in de agenda terecht op de website www.weekvandekorteketen.be, de centrale communicatieplaats voor de Week van de Korte Keten.

Meer info en inspiratie vind je op www.oost-vlaanderen.be/korteketen.

Spaarkaartactie korte keten

De spaarkaartactie korte keten stimuleert burgers om lokaal te kopen bij Vlaamse korteketenproducenten. De actie loopt van 18 mei tot en met 30 juni 2024. Producenten kunnen zich als deelnemer inschrijven tot 31 maart 2024.

Meer informatie over de spaarkaartactie vind je op www.oost-vlaanderen.be/korte-keten-spaaractie.

De Week van de Korte Keten is een organisatie van de vijf Vlaamse Provincies samen met VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten. 

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag
Oost-Vlaanderen

Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers.

Lees meer »