Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Einde aan twee jaar hinder

Einde aan twee jaar hinder

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Einde aan twee jaar hinder

Vanaf vrijdag 29 maart 2024 zijn de vernieuwde Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) volledig klaar en open voor gebruik. Dat betekent dat er een einde komt aan twee jaar verkeershinder in Wetteren-Centrum. Dankzij ingrijpende werken is de oude steenweg omgetoverd tot een groene stadsboulevard met brede fietspaden. Het einde van de werken was oorspronkelijk gepland voor mei 2024, maar dankzij een vlot verloop kan de gewestweg nu toch twee maanden vroeger open. Om te vieren dat de hinder achter de rug is én te klinken op het resultaat, organiseren Wegen en Verkeer en Lokaal Bestuur Wetteren op zondag 28 april een groot straatfeest.

 

Grondige make-over van belangrijke invalsweg

Sinds kort zien de Acaciastraat (N416) en Zuidlaan (N417) er helemaal anders uit. In december 2023 is de nieuwe rotonde geopend, en in het voorjaar werden ook de vrijliggende fietspaden langs de Zuidlaan in gebruik genomen. Nu ook de Acaciastraat is afgewerkt, zitten de werken er helemaal op. Tussen de Bloemluststraat en het kruispunt Ijzeren Brug is de gewestweg omgebouwd tot een aangename stadslaan met verhoogde fietspaden, keerpunten voor verkeer, vernieuwde busperrons, een nieuw wegdek in asfalt en groene middenbermen. Dit alles betekent een flinke vooruitgang in het comfort en de veiligheid van de weggebruikers en omgeving.

 

Veilige en aangename stadslaan

“Samen met de eerder uitgevoerde fietspaden langs de Zuidlaan komen we met dit project aan 4 kilometer brede en vrijliggende fietspaden aan beide zijden van de weg. Dat is een serieuze stap vooruit voor de verkeersveiligheid in Wetteren”, aldus de minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “Fietsen en rijden door de Zuidlaan en Acaciastraat is opnieuw aangenaam. Met dit project is de gewestweg omgetoverd tot de groene toegangspoort die Wetteren verdient. Verkeersveiligheid stond daarbij voorop, maar tegelijk moesten alle handelszaken vlot bereikbaar blijven. Met brede fietspaden, groene middenbermen, aanplant van nieuwe bomen, een gloednieuw rondpunt en enkele keerpunten zijn we in die missie geslaagd”, aldus Katrien Claus, Wetters schepen van Openbare Werken.

 

Scheiding van afval- en regenwater

We legden een gescheiden rioleringsstelsel aan. Het afvalwater gaat via de riolering naar de zuiveringsinstallatie. Het regenwater vangen we op in de wadi’s zodat het in de bodem kan dringen. Zo houden we het regenwater zo veel mogelijk ter plaatse en vermijden we wateroverlast. Ook de Serskampsteenweg werd aangepakt: het is er veiliger voor fietsers en voetgangers en we zetten er ook in op infiltratie van regenwater.

 

Groot straatfeest op 28 april

Om te vieren dat de hinder achter de rug is en de buurt te bedanken voor hun begrip, organiseren Lokaal Bestuur Wetteren en Wegen en Verkeer een groot straatfeest op zondag 28 april (10u00-13u00). Alle Wetteraars zijn uitgenodigd. Met een bruisende openingsstoet, live muziek, kleurrijke animatie, een smakelijke picknick en nog veel meer belooft het een dag vol plezier te worden! Meer info op www.wegenenverkeer.be/wetteren.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag
Oost-Vlaanderen

Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers.

Lees meer »