Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Gent Dampoort onderbroken voor auto en bus van 2 tot 15 april

Gent Dampoort onderbroken voor auto en bus van 2 tot 15 april

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Gent Dampoort onderbroken voor auto en bus van 2 tot 15 april

De werken aan de Dampoort gaan de laatste rechte lijn in. Tijdens de paasvakantie, van 2 tot 15 april, zal de laatste zware hinder voor het verkeer plaatsvinden. In deze periode is de Dampoort onderbroken voor autoverkeer en bussen van De Lijn van oost naar west en van west naar oost. Het gemotoriseerd verkeer ondervindt dus sterke hinder en rijdt om. Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder.

 

Dampoort onderbroken van 2 tot 15 april

Tijdens de paasvakantie werkt het Agentschap Wegen en Verkeer volop verder aan de Dampoort. Van dinsdag 2 april tot maandag 15 april wordt de oost-west as van de Dampoort volledig onderbroken, zodat de aannemer op het Oktrooiplein (R40) kan werken. Hierdoor zal er zware hinder zijn voor autoverkeer en de bussen van De Lijn.

 

Oost-west bewegingen twee weken lang niet mogelijk

Verkeer vanuit de Antwerpsesteenweg (N70a), de Land van Waaslaan (N70) en de Dendermondsesteenweg (N445) kan zich niet over de Dampoort verplaatsen naar Dok-Zuid (R40), de Kasteellaan (R40), de Dampoortstraat of de Schoolkaai. Ook de beweging in de andere richting, van west naar oost, is niet mogelijk.

 

Noord-zuid bewegingen wel mogelijk

Van 2 tot 15 april zijn de oost-west bewegingen dus onmogelijk voor autoverkeer en bussen van De Lijn. Noord-zuid bewegingen blijven wel nog mogelijk: zo kan verkeer zich steeds verplaatsen van Dok-Zuid naar de Kasteellaan (of omgekeerd) en kan het verkeer vanuit de Antwerpsesteenweg, Land van Waaslaan en Dendermondsesteenweg nog steeds naar de Koopvaardijlaan (N424) rijden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag
Oost-Vlaanderen

Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers.

Lees meer »
'Herzele Zingt!’ tijdens Vlaanderen Feest!
Herzele

‘Herzele Zingt!’ tijdens Vlaanderen Feest!

De burchtweide wordt op donderdag 11 juli 2024 een feestweide met ‘Herzele Zingt’. Het muzikale evenement, dat ondertussen zowat traditie geworden is, wordt ook dit jaar georganiseerd ter gelegenheid van ‘Vlaanderen Feest!’.

Lees meer »