Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Herinrichting kruispunt Antwerpsesteenweg (N70)

Herinrichting kruispunt Antwerpsesteenweg (N70)

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 5 februari aan het kruispunt met de Antwerpsesteenweg (N70), de Oudebareelstraat en de Kleine Schuurstraat in Sint-Amandsberg bij Gent. Het kruispunt, dat op de lijst met gevaarlijke punten staat, wordt heraangelegd en uitgerust met verkeerslichten. De werken duren tot en met vrijdag 1 maart. Fietsers en automobilisten kunnen langs de werf passeren, maar enkele zijstraten worden wel tijdelijk afgesloten. 

Gevaarlijk punt weggewerkt

Het kruispunt van de Antwerpsesteenwerg (N70), de Oudebareelstraat en de Kleine Schuurstraat staat momenteel nog op de dynamische lijst van gevaarlijke punten. Om de verkeersveiligheid te verhogen, wordt het kruispunt heringericht. Door de nieuwe verkeerslichten zullen voetgangers volledig conflictvrij kunnen oversteken. Ook fietsers en gemotoriseerd verkeer zullen conflictvrij kunnen bewegen langs de gewestweg.

Start werken 5 februari

Op maandag 5 februari worden de middeneilanden afgebroken. Dat zal slechts enkele uren in beslag nemen en tijdens de werken kan het gemotoriseerd verkeer beurtelings passeren door middel van tijdelijke verkeerslichten. Vanaf 6 februari starten we met de aanpassingswerken aan het kruispunt. Omdat er voornamelijk aan de rand van de rijweg wordt gewerkt, kan verkeer op de Antwerpsesteenweg (N70) steeds in twee richtingen passeren, zij het aan een verminderde snelheid (30 km/u).

Fietsers langs veilige corridor

Voor fietsers is er een afgebakende corridor voorzien langs de werf. De dienstregeling van De Lijn zal aangepast zijn tijdens de werken. Van maandag 5 februari tot en met maandag 3 maart zullen de bushaltes ‘Sint-Amandsberg Oudebareelstraat’ in beide richtingen buiten gebruik zijn. Reizigers kunnen wel de haltes ‘Sint-Amandsberg P+R Oostakker’ gebruiken.

Zijstraten afgesloten

Tijdens de volledige duur van de werken zullen de zijstraten Oudebareelstraat en Kleine Schuurstraat afgesloten worden voor al het verkeer. Verkeer van en naar de Oudebareelstraat kan omrijden via de Goedlevenstraat en de Maalderijstraat. Verkeer van en naar de Kleine Schuurstraat kan omrijden via de Schuurstraat en de Beelbroekstraat.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant