Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuwe groepsaankoop groene stroom en aardgas Provincie van start

Nieuwe groepsaankoop groene stroom en aardgas Provincie van start

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nieuwe groepsaankoop groene stroom en aardgas Provincie van start

Particulieren en ondernemingen kunnen dit jaar opnieuw deelnemen aan de groepsaankoop groene stroom en/of gas van Provincie Oost-Vlaanderen. De situatie op de energiemarkt is sinds de energiecrisis terug gestabiliseerd. Toch zijn er enorme prijsverschillen tussen de verschillende energiecontracten op de markt. Via de groepsaankoop kan je dus opnieuw een flinke som geld besparen op je energierekening.

Met deze nieuwe groepsaankoop wil de Provincie Oost-Vlaanderen haar ambitie om klimaatneutraal te zijn in 2040 verder vormgeven. Ze doet dit door inwoners en ondernemingen de kans te bieden om een voordelig energiecontract af te sluiten voor 100% Belgische groene stroom en gas. ​

Inschrijven kan vanaf via de website oost-vlaanderen.be/groenestroom, het gemeenteloket of via 0800 58 080. Inschrijven is volledig gratis en vrijblijvend.

Het verdere verloop

Op woensdag 8 mei is er een veiling voorzien voor energieleveranciers. De speler met het beste aanbod wordt de leverancier voor dit jaar. Op vrijdag 24 mei ontvangen alle inschrijvers een persoonlijk voorstel voor een eenjarig contract voor 100% Belgische groene stroom en/of gas. Via het persoonlijk voorstel ontdekt elke inschrijver hoeveel de besparing op de energiefactuur bedraagt.

Eerdere groepsaankopen in Oost-Vlaanderen

Via de voorgaande groepsaankopen groene stroom en gas van de Provincie sloten meer dan 215 000 huishoudens een voordelig energiecontract af. Zij konden hierdoor gemiddeld €200 besparen op hun energiefactuur.

Garanties bij de groepsaankoop

De garanties van de groepsaankoop bieden een zekerheid in een bewegende energiemarkt.

​Deelnemers kunnen met vragen steeds terecht bij de Provincie via groenestroom@oost-vlaanderen.be, het gratis nummer 0800 58 080 of via de gemeenteloketten.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant