Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Ontdek de nieuwe speeltuin in provinciaal domein Nieuwdonk

Ontdek de nieuwe speeltuin in provinciaal domein Nieuwdonk

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Ontdek de nieuwe speeltuin in provinciaal domein Nieuwdonk

Provincie Oost-Vlaanderen opende op 17 april, Buitenspeeldag, een nieuwe avontuurlijke speeltuin in domein Nieuwdonk. Een leuke toevoeging voor de bezoekers van het provinciaal domein in Berlare.

De speeltuin is opgedeeld in twee zones. Een zone op het strand in het zicht van het terras voor de allerkleinsten van 2 tot en met 6 jaar. En een avontuurlijke zone op het gras voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Het ontwerp is gebaseerd op meerdere pijlers. De speeltuin brengt natuurhistorische waarden terug in de omgeving, creëert een naadloze verbinding tussen natuur en spel, biedt heel wat speelwaarde en bevordert inclusief spelen.

Dankzij de aanplanting van bomen en andere groenelementen zal de speeltuin ieder jaar iets schaduwrijker worden. Zo kunnen kinderen en families ook tijdens warmere dagen genieten van een comfortabele en aangename speelomgeving.

“Deze nieuwe speelzone nodigt bezoekers uit tot inclusief spelen in een aangename omgeving waar spelelementen naadloos overgaan in natuur. Het is niet alleen een plezier voor kinderen, maar bevordert ook een duurzame en harmonieuze relatie tussen mens en natuur.” zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen.

De officiële opening van de nieuwe speeltuin markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van provinciaal domein Nieuwdonk en is een welkome toevoeging voor bezoekers van alle leeftijden. Vijf jaar geleden werd het domein overgedragen van intercommunale DDS aan de Provincie Oost-Vlaanderen, die sindsdien het gebied zowel recreatief als ecologisch herwaardeert. De nieuwe speeltuin is een tastbaar resultaat van deze inspanningen.

De bouw van de speeltuin werd toevertrouwd aan Mekano Play, een gerenommeerde specialist op het gebied van speeltoestellen. Het ontwerp van de omgeving werd verzorgd door Davy Van Laere en uitgevoerd door Quintelier nv.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant