Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Oost-Vlaamse land- en tuinbouwers & imkers dragen bij aan een biodivers landschap

Oost-Vlaamse land- en tuinbouwers & imkers dragen bij aan een biodivers landschap

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Oost-Vlaamse land- en tuinbouwers & imkers dragen bij aan een biodivers landschap

De twaalfde editie van de groepsaankoop plantgoed, bloemenzaad en nestkasten van de Provincie Oost-Vlaanderen leverde 280 bestellingen op. Hiermee blijft de Provincie inzetten op biodiversiteit in het landbouwlandschap.

“Inheemse bomen, struiken, heggen en hagen zijn belangrijke landschapselementen en dragen bij aan een meer natuurlijke omgeving in de buurt van landbouwbedrijfsgebouwen. Via de groepsaankoop werden land- en tuinbouwers en imkers gestimuleerd om effectief aan te planten”, aldus gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland

Enkele cijfers

  • 280 deelnemers, waarvan 246 landbouwers en 34 imkers
  • 694 stuks inheems plantgoed (bosgoed, bomen, struiken en klimplanten) besteld door 167 deelnemers
  • verdeling van 200 zakken (gratis) bloemenzaad met meerjarige soorten en 200 zakken met één- en tweejarigen, goed voor 30 ha bloemenpracht
  • 100 boerenzwaluwkommen, 34 nestkasten voor mussen en 39 voor de steenuil verdeeld

 

De Provincie maakt al 30 jaar beplantingsplannen voor land- en tuinbouwers. Om dit te vieren kreeg elke besteller een paal mee om de hoogstambomen aan vast te maken.

 

Biodiversiteit stimuleren

Bloemenzaad wordt steeds vaker uitgezaaid aan de randen van akkers of in hoekjes die moeilijk bereikbaar zijn. Deze bloemrijke akkerranden zorgen voor meer biodiversiteit in het landbouwlandschap. Ze trekken insecten en vogels aan en dragen bij aan een betere bestuiving van gewassen en aan natuurlijke plaagbestrijding. Ook mensen appreciëren kleur en variatie in het landschap.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant