Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Provincie investeert in fietsinfrastructuur in Gavere, Gent en Moerbeke

Provincie investeert in fietsinfrastructuur in Gavere, Gent en Moerbeke

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Provincie investeert in fietsinfrastructuur in Gavere, Gent en Moerbeke

De Provincie Oost-Vlaanderen wil iedereen aanmoedigen om vaker voor de fiets te kiezen. De Provincie voorziet subsidies voor de aanleg van fietspaden in Gavere, Gent en Moerbeke.

Deze fietsinfrastructuur maakt deel uit van het gemeenteoverschrijdend fietsroutenetwerk dat zich richt op comfortabel en veilig fietsen, en daarbij focust op fietsverkeer naar woonkernen, scholen, stations, winkelcentra en bedrijventerreinen.

“De Provincie wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen naar school, het werk of de winkel de fiets te gebruiken. Daarom ondersteunen we lokale besturen bij de aanleg van nieuwe fietspaden.” zegt ​gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit.

Gavere legt een fietspad aan langs de Ten Edestraat. De gemeente krijgt voor dit project een subsidie voor de aanleg van de fietsinfrastructuur van 192.187,10 EUR.

Gent legt een fietspad aan langs de Hutsepotstraat. De stad krijgt voor dit project een subsidie voor de aanleg van de fietsinfrastructuur van 4.060,54 EUR.

Gent legt een fietspad aan langs de Braemkasteelstraat – Emanuel Hielstraat. De stad krijgt voor dit project een subsidie voor de aanleg van de fietsinfrastructuur van 427.801,21 EUR, waarvan de Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid elk 50% investeren.

Gent legt een fietspad aan langs de Halewijnstationstraat. De stad krijgt voor dit project een subsidie voor de aanleg van de ​ fietsinfrastructuur van 181.557,08 EUR, waarvan de Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid elk 50% investeren.

Moerbeke legt een fietspad aan langs de Statiestraat. De gemeente krijgt voor dit project een subsidie voor de aanleg van de fietsinfrastructuur van 339.007,54 EUR, waarvan de Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid elk 50% investeren.

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag
Oost-Vlaanderen

Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers.

Lees meer »