Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Provincie investeert in fietspadverlichting in Aalter en Gent

Provincie investeert in fietspadverlichting in Aalter en Gent

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Provincie investeert in fietspadverlichting in Aalter en Gent

De Provincie Oost-Vlaanderen wil iedereen aanmoedigen om vaker voor de fiets te kiezen. De lokale besturen Aalter en Gent ontvangen subsidies van de Provincie voor de plaatsing van verlichting langs fietspaden. Functionele verlichting maakt fietsen comfortabel en veilig. Zo geraken fietsers vlotter naar woonkernen, scholen, stations, winkelcentra en bedrijventerreinen.

“De Provincie wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen naar school, het werk of de winkel de fiets te gebruiken. Daarom ondersteunen we gemeenten bij de aanleg van nieuwe fietspaden en de plaatsing van verlichting langs deze fietspaden.”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit

Aalter wil functionele verplichting plaatsen langs de Overleiestraat. De gemeente krijgt voor dit project een subsidie voor de aanleg van de fietsinfrastructuur van 2.314,98 EUR, waarvan de Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid elk 50% investeren.

Gent wil functionele verlichting plaatsen langs de Proeftuinstraat. De stad krijgt voor dit project een subsidie voor de aanleg van de fietsinfrastructuur van 5.153,72 EUR.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant