Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Provincie lanceert gratis podcastwandeling in Puyenbroeck

Provincie lanceert gratis podcastwandeling in Puyenbroeck

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Provincie lanceert gratis podcastwandeling in Puyenbroeck

Provincie Oost-Vlaanderen lanceert de gratis podcastwandeling ‘Het monster van Puyenbroeck’. Het is een interactieve en beestige activiteit in provinciaal domein Puyenbroeck en erfgoedsite Mola Molencentrum voor jongeren van 9 tot 14 jaar.

Niemand minder dan het enige echte monster van Puyenbroeck neemt de bezoekers via een audiogids mee op een spannend avontuur vol leuke opdrachten: van een minikamp bouwen in het speelbos tot zien als een vleermuis aan de ijskelder.

“Onze wonderlijke wandeling laat jongeren op een leuke manier wetenschap, natuur en erfgoed ontdekken. Het is een unieke toevoeging aan het veelzijdige aanbod van Puyenbroeck. Dankzij de samenwerking met Arteveldehogeschool en Het Geluidshuis kunnen wij deze leeftijdsgroep een nieuwe, speelse buitenactiviteit aanbieden, die bovendien nog eens helemaal gratis is.”, zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Erfgoed en Recreatiedomeinen

Het monster werd wakker op 1 april en staat dagelijks te trappelen om bezoekers mee te nemen op avontuur. Wie durft, vertrekt voor een tocht van 2,3 kilometer die ongeveer 2,5 uur duurt. Nieuwsgierige familieleden of vrienden kunnen natuurlijk mee op tocht!

De audiogids kan je beluisteren via jouw podcast app, Spotify of de website van domein Puyenbroeck. Het bijbehorende wandelplan is beschikbaar in het bezoekerscentrum van het domein of in het onthaal van Mola Molencentrum. De digitale versie kan je ook downloaden via de website.

De wonderlijke wandeling kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Artveldehogeschool en Provincie Oost-Vlaanderen, met een audiogids van Het Geluidshuis.

​“We willen kinderen zich laten verwonderen als eerste stap in STEM – Science, Technology, Engineering & Mathematics. Verwondering doet je vragen stellen. Je ontdekt iets onbekends zoals geheimzinnige diersporen of bekijkt iets bekends met een nieuwe bril zoals een draaiende windmolen.”, aldus ​Lies Van Loocke, docente lerarenopleiding Arteveldehogeschool en bedenker van de wetenschappelijke opdrachten

 

Praktisch

  • Start wandeling: bezoekerscentrum Puyenbroeck – Ingang Parking 1: Puyenbrug 1A, Wachtebeke
  • Afstand: 2,3 km

Alle info vind je op puyenbroeck.be/wonderlijkewandeling.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant