Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Provincie onderzoekt aanleg fietssnelweg F415 tussen Burst en Denderleeuw

Provincie onderzoekt aanleg fietssnelweg F415 tussen Burst en Denderleeuw

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Provincie onderzoekt aanleg fietssnelweg F415 tussen Burst en Denderleeuw

De Provincie Oost-Vlaanderen is gestart met de studie voor de aanleg van fietssnelweg F415 tussen Burst (Erpe-Mere) en Denderleeuw, goed voor een traject van 13 kilometer. Na de voltooiing zal de F415 een vlotte, aantrekkelijke en veilige verbinding vormen voor de vele fietsers tussen Erpe-Mere, Haaltert en Denderleeuw.

 

Tracé F415

Het tracé van de fietssnelweg F415 loopt van aan het station van Burst grotendeels parallel aan de spoorlijn tussen Zottegem en Denderleeuw en passeert ook de stations van Ede, Haaltert en Welle. Voorbij het station van Denderleeuw gaat de F415 verder tot aan de fietsbrug over de Dender.

Het station van Denderleeuw is het tweede drukste treinstation van Oost-Vlaanderen. Het is dan ook noodzakelijk dat het ook voor fietsers vlot bereikbaar is. In die zin vormt ook het netwerk van fietssnelwegen een belangrijk element in de transitie richting duurzame mobiliteit in de Denderregio.

Op dit moment ontbreekt er een vlotte fietsverbinding tussen de verschillende kernen in deze dichtbevolkte regio. In samenspraak met de verschillende lokale besturen, Infrabel, NMBS en de Vlaamse overheid werd op zoek gegaan naar het best mogelijke tracé voor de F415.

“Het is fijn om vast te stellen dat de vraag leeft bij de lokale besturen om de fietssnelweg F415 versneld te realiseren. We kiezen ervoor om het volledige tracé van 13 kilometer dus in één enkele studie teonderzoeken. Dat is een belangrijke eerste stap om binnen afzienbare tijd te kunnen overgaan tot een vlotte en volledige realisatie van de fietssnelweg”, zegt ​gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit

 

Netwerk van fietssnelwegen

Ter hoogte van het station van Burst sluit de F415 aan op de fietssnelweg F414 tussen Aalst en Zottegem. In Denderleeuw wordt via de fietsbrug over de Dender de verbinding gemaakt met de F416 naar Ninove en Geraardsbergen en met de F209 richting Brussel. In Liederkerke sluit die F209 dan weer aan op de F2 tussen Gent, Aalst, Ternat en Brussel.

Samen met verschillende partners werkt de Provincie stelselmatig verder aan de realisatie van dat netwerk van fietssnelwegen. De afgelopen jaren kwamen er in de regio al nieuwe stukken fietssnelweg bij in Erpe-Mere en in Aalst. Verschillende andere deeltrajecten zitten in de studie- of ontwerpfase.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag
Oost-Vlaanderen

Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers.

Lees meer »