Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Provincie steunt 3 projecten die innovatie bevorderen

Provincie steunt 3 projecten die innovatie bevorderen

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Innovatie speelt een cruciale rol bij de aanpak van maatschappelijke uitdagingen. Daarom zet de Provincie Oost-Vlaanderen in op toekomstgerichte activiteiten die bijdragen aan een duurzame economie. De Provincie voorziet 270 265 EUR aan subsidies voor drie projecten die in 2024 worden opgestart. Ze lanceert ook een nieuwe subsidieoproep.

Via het subsidiereglement voor innovatieprojecten wil de Provincie samenwerkingsinitiatieven ondersteunen tussen bedrijven en/of kennisinstellingen binnen enkele speerpuntclusters. Specifieke aandacht gaat daarbij uit naar de clusters bio-economie/cleantech, materialen, slimme logistiek, slimme digitalisering, agro-voeding en zorginnovatie. Er wordt gefocust op de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten of productieprocessen die dicht bij een marktimplementatie staan.

“Met dit subsidiereglement geven we stimulansen aan kmo’s in Oost-Vlaanderen om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die een maatschappelijke impact hebben. De goedgekeurde projecten zullen daarbij leiden tot innovaties in de zorg & logistiek.” zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Economie.

Subsidies voor drie projecten

Eind 2023 werden drie projecten geselecteerd die in 2024 worden opgestart. In totaal geeft de Provincie 270 265 EUR subsidie aan deze drie projecten.

  • Fietslogistiek 2.0 – RAAF BV (Destelbergen) / Pars Pro Toto (Gent)
    Ontwikkeling van een innovatieve fietscargotrailer waarbij zowel europaletten als halve europaletten kunnen worden opgeladen, vervoerd en afgezet.
  • Zwanger Zonder Zorgen =  Z³ – Televitas (Gent) / HOGENT en Odisee
    Digitale monitoring op afstand van zwangere vrouwen die te kampen hebben met een verhoogde bloeddruk.
  • Mirror.report/Hylyght integratie en revalidatie flow optimalisatie – Mirror.report (Gent) / Hylyght (Aalst)
    Digitale opvolging van patiënten die oefeningen meekrijgen van artsen, kinesisten of revalidatiediensten.

Nieuwe subsidieoproep in 2024

De subsidie wordt jaarlijks toegekend. Op 1 februari wordt daarom een nieuwe oproep gelanceerd met als deadline 31 mei 2024. Het volledige reglement en aanvraagformulier vind je terug op deze webpagina

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag
Oost-Vlaanderen

Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers.

Lees meer »