Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Richtpunt campus Gent-Oudenaarde verwelkomt bijzonder bijenvolk

Richtpunt campus Gent-Oudenaarde verwelkomt bijzonder bijenvolk

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Richtpunt campus Gent-Oudenaarde verwelkomt bijzonder bijenvolk

Op vrijdag 19 april 2024 kreeg Richtpunt campus Gent-Oudenaarde wel heel bijzonder volk over de vloer. Een bijenvolk verhuisde van PTI Kortrijk naar de Richtpunt-campus in Gent, en meer specifiek naar bijenkasten gemaakt door Richtpunt campus Eeklo. Een mooi staaltje van samenwerking én vakmanschap dat de Provincie Oost-Vlaanderen graag in de verf zet.

Duurzame samenwerking

De verhuis van het bijenvolk kadert in een langlopende en duurzame samenwerking tussen de directie van PTI Kortrijk en de coördinator van de Richtpunten. Imker en teeltoverste bij het PTI, Philippe Bourgeois, gaat in september 2024 met pensioen. Hij achtte de tijd rijp om zijn kennis en ondersteuning te delen met zijn collega-imker in opleiding, Isabelle-Frédérique de Baere. Zij is leerkracht Project Algemene Vakken (PAV) en aanvangsbegeleiding in Richtpunt campus Gent-Oudenaarde, locatie Godshuizenlaan.

Wat er met de honing gaat gebeuren, staat nog niet vast. Wel zeker: de bijen zullen in stevige, nieuwe bijenkasten huizen. Leerlingen van de opleiding Houtbewerking van Richtpunt campus Eeklo werkten mee aan dit project. De komende weken komen er in Gent nog verschillende bijenkasten bij, zodat alle bijenvolken zeker genoeg plek hebben.

“Tot bloei komen, daar draait het om in het onderwijs. Het is onze opdracht om de talenten die in onze leerlingen huizen tot volle ontplooiing te laten komen. Met de bouw van deze bijenkasten leveren ze opnieuw een staaltje van hun kunnen af. En laten ze, dankzij de bijen die er weldra huizen, ook de natuur volop bloeien.”

​gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Onderwijs

Zin om misschien binnenkort de lekkere Richtpunt-honing te proeven? Volg het verhaal van de bijen op www.richtpuntgent-oudenaarde.be en de Facebook-pagina van Richtpunt campus Gent-Oudenaarde.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant