Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Stadsvernieuwing, hefboom voor welvaart en welzijn

Stadsvernieuwing, hefboom voor welvaart en welzijn

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Stadsvernieuwing, hefboom voor welvaart en welzijn

“Terwijl politieke partijen ons om de oren slaan met lege slogans en onhaalbare beloftes kiest Weerbaar Geraardsbergen voor inhoud, informatie en duiding.

Omdat stadsvernieuwing centraal staat in ons project hebben we het nuttig geacht om dit concept eens grondig toe te lichten en aan het grote publiek voor te stellen.

Stadsvernieuwing wordt inderdaad nog al te vaak in een adem genoemd met verregaande ingrepen in het straatbeeld, meedogenloze saneringen van achtergestelde wijken en verdere “ontmenselijking” van de samenleving.

Niets is minder waar.

Integendeel: het hoofddoel van elk initiatief op vlak van stadstransformatie is net het stedelijk weefsel aangenamer, aantrekkelijker en meer leefbaar te maken voor alle inwoners, zonder uitzondering en ongeacht hun positie op de sociale ladder.

Uitgebreide inspraak, uitwisseling en dialoog tussen alle betrokken partijen – burgers, overheid en ontwikkelaars – zijn dan ook van essentieel belang voor een geslaagde vernieuwing van de stedelijke omgeving.

Deze intense wisselwerking kan enkel succesvol tot een goed einde worden gebracht als iedereen van meet af aan op een correcte manier wordt geïnformeerd, niet alleen over de positieve maar evenzeer over de negatieve aspecten, niet alleen over de voordelen maar ook over de risico’s en de valkuilen van stadsvernieuwing.”, aldus Weerbaar Geraardsbergen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant