Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Start vervanging kasseien Veldstraat Gent door asfalt

Start vervanging kasseien Veldstraat Gent door asfalt

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Start vervanging kasseien Veldstraat Gent door asfalt

De tramsporen en kasseien maken plaats voor een tijdelijke asfaltlaag. Handelszaken blijven bereikbaar voor voetgangers. Voor andere weggebruikers zal er hinder zijn. De werken zijn een voorbereiding op de volledige heraanleg van de Petercelle-as.

Tussen 15 februari en uiterlijk 8 maart worden de tramsporen uitgebroken en krijgt de Veldstraat een tijdelijke asfaltlaag. De volledige rijweg wordt daarbij afgesloten, de voetpaden blijven wel toegankelijk. Er komen oversteekplaatsen aan de twee uiteindes van de werfzone en via twee doorgangen ter hoogte van de Voldersstraat en de Bonte Leeuwstraat. Zo blijven de handelszaken bereikbaar voor voetgangers.

“De werken aan de Petercelle-as kunnen eindelijk starten. Het zijn ingrijpende werken, dus willen we de hinder voor bewoners, bezoekers en handelaars langs deze as zoveel mogelijk beperken. Met de tijdelijke asfaltlaag in de Veldstraat wordt het alvast comfortabeler voor de vele voetgangers”: Filip Watteeuw , schepen van Mobiliteit

Voor leveranciers komen er drie tijdelijke laad- en loszones in de Voldersstraat, de Sint-Niklaasstraat en op het Koophandelsplein. Er wordt ook één nacht gewerkt aan het kruispunt Veldstraat, Zonnestraat, Koophandelsplein. Zonder onvoorziene omstandigheden is dat in de nacht van 1 op 2 maart.

Minderhindermaatregel

De werken in de Veldstraat zijn een voorbereiding op de volledige heraanleg van de Petercelle-as, die verschillende jaren zal duren. Door de asfaltlaag zullen bewoners, handelaars en passanten later minder hinder ondervinden tijdens de uitvoering van het project. In een verdere fase maakt de tijdelijke asfaltlaag dan plaats voor de definitieve heraanleg van de Veldstraat en worden ook de tramsporen vernieuwd. 

Ook tijdens de heraanleg van de Petercelle-as blijft het centrum van de stad bereikbaar met de tram. Aan de Kouter is een halte die door tramlijnen T1 en T3 bediend wordt.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant