Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vierkante meter iedereen archeoloog editie Wortegem

Vierkante meter iedereen archeoloog editie Wortegem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Vierkante meter iedereen archeoloog editie Wortegem

Afbeelding: copyright Solva dienst Archeologie

Tijdens het weekend van 27-28 april vindt de tweede editie plaats van ons project ‘Vierkante meter: Iedereen archeoloog!”. Deze keer strijkt het project neer in Wortegem (gem. Wortegem-Petegem). Inwoners van Wortegem krijgen zo de kans om een klein archeologisch onderzoek uit te voeren in hun eigen tuin of op een publieke plaats in het dorpscentrum.

Onder begeleiding van archeologen gaan de inwoners zelf een putje van 1 m² uitgraven en onderzoeken wat er in de bodem zit. Samen met familie, buren en vrienden gaan we op zoek naar de geschiedenis van het dorp. Bij dit onderzoek komen naast het terreinwerk ook andere aspecten kijken, zoals het reinigen en fotograferen van vondsten, labelen, determineren, …

Het project vindt enkel plaats op het grondgebied van Wortegem. Inwoners uit de deelgemeentes kunnen aansluiten bij inwoners van Wortegem of kunnen graven in proefputjes op het openbare domein.

Interesse om deel te nemen aan het project? Op woensdag 27 maart organiseren Gemeente Wortegem-Petegem en SOLVA een infoavond over dit project. De infoavond gaat door in Feestzaal Gemeentehuis (Waregemseweg 35, 9790 Wortegem-Petegem) om 19u30u. Vooraf aanmelden voor de infoavond is niet nodig.

Inschrijven voor het weekend kan via deze link.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag
Oost-Vlaanderen

Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers.

Lees meer »