Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Werken op Assenedesteenweg/Zelzatestraat (N436) 

Werken op Assenedesteenweg/Zelzatestraat (N436) 

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Werken op Assenedesteenweg/Zelzatestraat (N436) 

Afgelopen najaar werd de brug van de Stoepestraat over de E34 feestelijk geopend. Nu worden de Zelzatestraat en Assenedesteenweg (N436) verderop aangepakt. Een aantal ingrepen moeten sluipverkeer tegen gaan en het veiliger en comfortabeler maken voor de weggebruikers. Er komen wegversmallingen in Katte, vernieuwde fietspaden en een nieuw wegdek. De werken starten op 15 april en zullen ongeveer een maand in beslag nemen.

 

Flankerende maatregelen op Assenedesteenweg 

Na de opening van de brug op de Stoepestraat rijdt verkeer naar de E34 nu via de nieuwe parallelweg Heideveld. Om te vermijden dat dat verkeer een sluipweg zal zoeken via de Zelzatestraat en Assenedesteenweg hebben het Agentschap Wegen en Verkeer, de gemeenten Assenede en Zelzate een reeks flankerende maatregelen afgesproken. Die maatregelen moeten ervoor zorgen dat doorgaand verkeer hier zo veel mogelijk weg blijft, de verkeersveiligheid verbetert en dat de  leefbaarheid voor de buurtbewoners behouden blijft.

 

Wegversmallingen voor trager verkeer

Om het verkeer langs de Assenedesteenweg te ontraden zijn een aantal maatregelen voorzien.

  • De kruispunten met de Trieststraat/Zelzatestraat en de R4/Kanaalstraat zijn aangepast om doorgaand verkeer eerder langs de nieuwe weg richting de brug of het bedrijventerrein te laten rijden dan via de Assenedesteenweg.

 

  • Op de Assenedesteenweg in Katte komen wegversmallingen. Zo wordt het verkeer aangezet om trager te rijden en wordt het er veiliger voor fietsers en voetgangers. De wegversmallingen komen er ter hoogte van de Ooievaarslaan, de bushalte aan de Denderdreve/Kasteelstraat en aan de bushalte aan de Molenstraat. De bushaltes aan de nieuwe wegversmallingen worden beperkt opgeschoven.

 

  • De fietspaden langs het traject worden vernieuwd in asfalt, een beetje breder en voorzien van dubbele markeringen om de afstand tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer te vergroten. Door de beperkte ruimte kan hier jammer genoeg niet meer plaats voorzien worden voor de fietser. Deze maatregelen moeten dan ook gezien worden als een eerste snelle verbetering, van de veiligheid en het comfort, in afwachting van een volledige herinrichting waarbij de indeling van de weg en de beschikbare ruimte herdacht worden.

 

  • Het volledige wegdek wordt heraangelegd in asfalt tussen het kruispunt met de R4 en het kruispunt met de Trieststraat

 

  • Over het volledige traject wordt de maximumsnelheid 50 km/u.

 

 

Werken starten op 15 april

De werken starten op 15 april en duren ongeveer een maand. Tijdens de werken rijdt gemotoriseerd verkeer om via de R4 en de parallelweg naast de N49 tot aan de rotonde met de Stoepestraat. Deze omleiding geldt in beide richtingen, voor verkeer tussen Zelzate en het centrum van Assenede. Ook het openbaar vervoer volgt deze omleiding. Fietsers krijgen in het begin van de werf een afgescheiden corridor en worden dan omgeleid via de Kasteelstraat, Molenstraat en de Riemestraat. Handelaars en bewoners worden maximaal bereikbaar gehouden, maar zullen hinder ondervinden van de werken.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant