Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Zaterdagnacht werd Aafke Van Mulders in een volgelopen Nijdrop verkozen tot Prinses Opwijk karnaval 2024. Aafke legde met succes de 2 opgelegde proeven af en haalde meer dan voldoende publieksstemmen om zo de prinsentitel in ontvangst te kunnen nemen. Aafke was de enige kandidaat dit jaar, zij wordt zo de 15 e prins(es) in de geschiedenis van het Opwijkse karnaval en volgt hiermee uittredend prins Ben op. Prinses Aafke zal op vrijdag 22 maart symbolisch de macht overnemen tijdens het 24 e karnavalweekend van Opwijk.

Verkiezingsshow

De verkiezingsshow bestond uit 2 praktische proeven die kandidaat Aafke met glans afwerkte. In de eerste proef, een ‘eendjesproef’ in het thema van de Opwijkse winterkermis (beiden events vielen voor het eerst samen dit jaar) behaalde ze 9/10. De tweede proef, opgelegd door de Opwijkse Prinsengarde (comité van ex-Prinsen) leverde haar nog eens 7 extra punten op. Ook met haar act, waarin Aafke oa drie zelfgeschreven karnavalsnummers bracht, wist zij de jury te overtuigen met een mooie score van 25 op 30 punten.

Stemronde

Met 440 aanwezigen (en uitgedeelde stembiljetten) diende Aafke minstens 220 punten te verzamelen en had zij dus nog 179 publieksstemmen nodig. Omstreeks 01u werd duidelijk dat dat geen probleem was: Aafke kreeg 235 stemmen achter zich en mag zich voortaan Prinses Opwijk karnaval 2024 noemen.

Aafke

Aafke draait al enkele jaren mee in het Opwijkse karnavalsmilieu. Eerst als begeleidster bij “Stik in a gelé” en sinds enkele jaren als lid van de karnavalgroep “Mankeert er een Vôés?”, een groep die er al bij is vanaf het eerste jaar van Opwijk karnaval (1999). Aafke volgt Prins Ben op en wordt zo de 15 e prins(es) in het Opwijks karnaval. De Opwijkse karnavalstoet trekt dit jaar voor de 24 e keer door de straten van Opwijk en dit op zondag 24 maart 2024.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.