Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Bibliotheek Gooik bant plastic rond boeken

Bibliotheek Gooik bant plastic rond boeken

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Bibliotheek Gooik bant plastic rond boeken

De bibliotheek Gooik zet met trots een nieuwe stap richting een beter milieu en stopt met het kaften van de boeken. Nieuwe boeken krijgen geen plasticfolie meer.

Dit levert niets dan voordelen op. Boeken niet van een plasticfolie voorzien, draagt bijaan een plasticvrije wereld.
Ook de lezer kan genieten van de voordelen van plasticvrije boeken. Zo zijn de nieuwe boeken sneller klaar om uit te lenen, wat de toegankelijkheid van de collectie verbetert.
Verder gaat de leeservaring er flink op vooruit, want lezers kunnen de texturen, ontwerpen en materialen van boekomslagen beter ervaren.
De bibliotheek heeft er alle vertrouwen in dat de lezers zorgvuldig met de niet-gekafte boeken zullen omspringen.

 

Jonas De Maeseneer, schepen van Cultuur:

 

“Ik ben heel tevreden met dit initiatief van onze bibliotheek. Ze tonen dat ze een milieubewuste organisatie zijn, die klaar is voor de toekomst en hun steentje bijdraagt aan een duurzame wereld én een duurzame gemeente.
Dat er op die manier tijd en middelen bespaard worden, is natuurlijk mooi meegenomen. De vrijgekomen tijd en middelen investeren we graag opnieuw in de collectie.
Van de leners verwachten we wel dat ze extra zorg dragen voor deze materialen, maar we geven ze graag dit vertrouwen. Ook voor hen is het echt een meerwaarde dat boeken niet meer gekaft worden, want het boek voelt veel echter aan.

Als gemeente hopen we ook om onze inwoners te stimuleren om eens na te denken hoe zij plasticvrij kunnen leven. Vaak gaat het over simpele ingrepen, die iedereen in het dagelijkse leven kan toepassen.

En zo maken we, samen, onze gemeente duurzaam.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand