Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Deelname Gooik Internationale Dag Zeldzame Ziektes

Deelname Gooik Internationale Dag Zeldzame Ziektes

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Deelname Gooik Internationale Dag Zeldzame Ziektes

De gemeente Gooik nam dit jaar voor de eerste keer deel aan de Internationale Dag van de Zeldzame ziektes, op 29 februari.
Zo wilde de gemeente inwoners die een zeldzame ziekte hebben een hart onder de riem steken en hun families steunen.
Het thema van de campagnedag was ‘Deel je kleuren’. Door kleuren te delen, steunen we mensen die leven met een zeldzame ziekte.
Ook Gooik baadde in kleuren. Op de foto: kleuren op school.

Jonas De Maeseneer, schepen van Gelijke kansen en Welzijn, stond mee stil bij deze Zeldzame Ziektendag, georganiseerd door RaDiOrg, de Rare Diseases Organisation Belgium:

“Een ziekte is zeldzaam als minder dan 5 op 10.000 lijdt aan de aandoening. In België zijn er meer dan een half miljoen mensen met een zeldzame ziekte.
Ook in onze gemeente zijn er dus mensen die dagelijks de gevolgen van hun ziekte moeten dragen.
En deze mensen wilden we graag wat kleur geven. Daarom werd het gemeentehuis verlicht in mooie kleren. Zo vestigden we de aandacht op personen met een zeldzame ziekte, hun familie, de zorgverleners, …
Want leven met een zeldzame ziekte is niet evident: er is niet veel info beschikbaar, de juiste zorg kan niet gegeven worden, …
Als lokaal bestuur zetten we trouwens wel vaker in op inclusieve projecten, zoals met het project dementievriendelijke gemeente, het project hartveilige gemeente, de Koesterweek, de G-Sport, de Gooikse scholen en het Gooikse Speelplein ’t Foensjske waar kinderen met een beperking of extra zorg welkom zijn, … Zo willen we elke inwoner de kans geven om deel te leven aan het gemeenschapsleven in Gooik.”

 

Ook op https://www.facebook.com/gooikgemeente/, in de bibliotheek van Gooik en in de scholen staat de campagne deze dagen centraal.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand