Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Filip Durant lijsttrekker voor N-VA in Pajottegem

Filip Durant lijsttrekker voor N-VA in Pajottegem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Filip Durant lijsttrekker voor N-VA in Pajottegem

De N-VA-afdelingen van Gooik, Galmaarden & Herne schuiven eensgezind Filip Durant naar voren als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor de toekomstige fusiegemeente Pajottegem.  

De 53-jarige Filip, een inwoner van Vollezele met diepe wortels in Galmaarden, belichaamt een mix van lokale betrokkenheid en politieke ervaring die de N-VA als cruciaal beschouwt in het streven naar verandering. 

Filip Durant is geen onbekende in de regio, waar hij actief participeert in verscheidene sport-, geschiedkundige en culturele verenigingen in het Pajottenland. Zijn persoonlijke betrokkenheid bij de gemeenschap, gekoppeld aan langdurig politiek engagement, wordt benadrukt door zijn lidmaatschap van diverse Vlaamse verenigingen sinds zijn jeugd. 

Zijn politieke carrière begon met zijn aanstelling als medewerker van het eerste dove Europarlementslid Helga Stevens in 2015. Na de verkiezingen van 2019 werd hij geselecteerd door voormalig minister Johan Van Overtveldt om deel uit te maken van zijn Europees team.  De daar opgedane ervaring, kennis en de opbouw van een Vlaams, nationaal en Europees netwerk zijn een grote troef.

In 2022 maakte Filip Durant terug de overstap naar het Buitengewoon Onderwijs, waar hij momenteel werkt als logopedist, zich richtend op kinderen met autismespectrumstoornissen. Ook is hij mantelzorger voor zijn twee dove ouders. Deze professionele ervaring benadrukt zijn toewijding aan het welzijn van de gemeenschap, vooral diegenen die speciale zorg nodig hebben. 

Als gemeenteraadslid in Galmaarden heeft Filip Durant zich onderscheiden door zijn uitgebreide dossierkennis en zijn houding als een kritische doch constructieve politicus. Zijn rol als oppositieleider is altijd gericht op het algemeen belang van de gemeente, handelend als een goede huisvader. 

Met 11 gemeenteraadsleden en 3 leden in het Bijzonder Comité Sociale Dienst heeft N-VA Pajottegem momenteel reeds een sterke vertegenwoordiging. De uitstekende resultaten in 2018 van N-VA Galmaarden (28,8 procent), N-VA Gooik (22,4 procent), en zelfs N-VA Herne met een beperkte lijst van 5 mensen (9 procent) suggereren een solide basis voor de N-VA, die zich met een sterke lijst wil mengen in het verkiezingsdebat.  Ook benadrukken de drie lokale N-VA voorzitters het belang van gezamenlijk beleid en willen zij voorkomen dat er terug een eenzijdige meerderheid ontstaat zonder overleg met de bredere bevolking.

Kortom, volgens de N-VA is het “tijd om het stof af te doen.” Na jaren van CD&V heerschappij is tijd voor een frisse wind in het gemeentehuis. Te lang dezelfde mensen aan de macht is daarnaast geen gezonde situatie. Met Filip Durant willen ze een ervaren, geëngageerde Pajot naar voren schuiven om een einde te maken aan de oude politieke cultuur die al decennia in de gemeenten heerst. De aankomende fusie, aangestuurd door bepaalde mensen, stelt de streek voor enorme uitdagingen, waardoor het des te belangrijker is om een politicus aan het roer te hebben die het algemeen belang boven het eigen belang stelt. De keuze voor Filip lijkt een strategische zet om verandering en vernieuwing te brengen in de lokale politiek van Pajottegem. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand