Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Francis Geeroms maakt kunstwerk voor Paardenprocessie Gooik

Francis Geeroms maakt kunstwerk voor Paardenprocessie Gooik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Francis Geeroms maakt kunstwerk voor Paardenprocessie Gooik

De Vlaamse minister van Cultuur plaatste de Paardenprocessie van Kester op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

De gemeente Gooik wilde, ter ere van deze erkenning, een kunstwerk laten ontwerpen dat aan de voorzijde van het Kerkplein in Kester zal geplaatst worden.
Kunstenaars konden, na een open oproep, een voorstel indienen.

De jury, die bestond uit vertegenwoordigers van de Gilde van het Paardenvolk, Parochie Kester, Fanfare Kester, Zin in Kunst en de Academie voor Beeldende Kunst, koos voor het voorstel van Francis Geeroms.
Hij zal een bronzen beeld maken, dat verschillende elementen van de processie bevat. Het beeld zal in het tweede kwartaal van volgend jaar, ten laatste tegen de Paardenprocessie 2025, geplaatst worden.

Jonas De Maeseneer, schepen van Cultuur, toont graag de dankbaarheid van het lokale bestuur:
“Volgende week gaat de processie weer uit. Heel het dorp zal dan baden in de unieke sfeer. En vanaf 2025 kunnen we elke dag genieten van de processie, dankzij het kunstwerk van Francis.

Als lokaal bestuur beloofden we dit kunstwerk bij het bedankingsfeest in september. We zijn heel blij dat we de tijd hebben genomen om een degelijk ontwerp te kiezen. Uiteraard wil ik alle kunstenaars die een voorstel indienden, bedanken.
Het kunstwerk van Francis zal de processie passend weergeven en is dus het ideale geschenk voor de hele Kesterse gemeenschap en de Gilde van het Paardenvolk.
Ik wens Francis veel plezier bij het beeldhouwen en we kijken nu al met zijn allen uit naar het resultaat.”

Voor de Gilde van het Paardenvolk is het kunstwerk nog een extra erkenning:

“Wij zijn vereerd dat de inzet en het werk van onze voorouders voor de Heilige Drievuldigheidsprocessie, al vele generaties lang, nu vereeuwigd zal worden met het kunstwerk.

De processie, erkend als immaterieel erfgoed, wordt nu blijvend in de kijker gezet voor alle inwoners van het Kestergewoud, zijnde Kester, Herfelingen, Oetingen.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand