Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Galmaarden opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes

Galmaarden opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Om ouders van stilgeboren kindjes een hart onder de riem te steken bij deze ingrijpende en emotionele ervaring, opent het gemeentebestuur van Galmaarden een sterrenregister.

Met het register wil het lokaal bestuur het bestaan van het verlies dat deze ouders ervaren, erkennen. Voor ouders die een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap is het een pijnlijke realiteit dat ze wettelijk gezien geen geboorteaangifte kunnen doen.

Troost bieden

Burgemeester Ludo Persoons: “Een kind verliezen is voor het leven en is het ergste wat er is. Daarom willen we ouders de mogelijkheid bieden om hun kindje te laten registreren. Het is geen verplichting maar een mogelijkheid. Het kan een stap zijn in de emotionele verwerking van dit verlies.”

“Met dit register willen we het bestaan van het kindje erkennen, net als het verlies dat deze ouders ervaren. We hopen dat dit voor hen een steun kan betekenen. Dat het troost biedt om te weten dat ook stilgeboren kindjes hun plaats hebben in onze samenleving”, aldus burgemeester Ludo Persoons. “Vanaf nu kunnen ouders die dat wensen hun sterrenkindje registreren via onze gemeentelijke website www.galmaarden.be/sterrenregister of via de dienst Burgerzaken. Ze krijgen vervolgens een bewijs van inschrijving in het sterrenregister. ”

Er zijn geen voorwaarden verbonden aan de registratie in het sterrenregister. Er moet enkel een link zijn met de gemeente. Ofwel is één van de ouders inwoner ofwel werd het kindje geboren in de gemeente.

 

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Boekvoorstelling ‘Galmend Roosdaal’
Roosdaal

Boekvoorstelling ‘Galmend Roosdaal’

Op donderdag 18 april slaat Rausa twee vliegen in één klap: zij presenteren een prachtig lees-kijk- en luisterboek over de Roosdaalse klokken én ze stellen de brochure van de Erfgoeddag, met als thema ‘Thuis’, voor.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand