Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Herman Anthoons stopt begin mei als schepen van Gooik

Herman Anthoons stopt begin mei als schepen van Gooik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Herman Anthoons stopt begin mei als schepen van Gooik

Schepen Herman Anthoons (CD&V) kondigt zijn afscheid aan. Op 1 mei 2024 zet hij een punt achter zijn professionele en politieke loopbaan. “Op 1 mei zal ik op 63-jarige leeftijd kunnen genieten van mijn pensioen en heb daarom ook beslist om vanaf deze datum mijn schepenmandaat neer te leggen”.

Herman Anthoons zetelde na de gemeenteraadsverkiezingen van 1988 voor het eerst in de gemeenteraad van Gooik en werd hierbij onmiddellijk verkozen tot schepen. Zo’n 35 jaar zetelde hij ononderbroken in de Gooikse Gemeenteraad waarvan 32 jaar als schepen. Hierdoor is hij de langstzittende schepen van Gooik, waarvan 30 jaar samen met gewezen burgemeester Michel Doomst.

Herman Anthoons zal evenwel nog tot het einde van de legislatuur zijn mandaat als raadslid blijven uitoefenen. Zijn partij CD&V heeft immers alle opvolgers voor de gemeenteraad opgebruikt en hij wenst de huidige meerderheid niet in gevaar te brengen door een ontslag als raadslid. Hij zal evenwel geen kandidaat meer zijn bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 in de nieuwe fusiegemeente Gooik.

Vanaf 1 mei 2024 wordt Lieven Krikilion de nieuwe schepen van milieu, natuur, duurzaamheid en dierenwelzijn. Lieven Krikilion is momenteel voorzitter van de Gooikse Gemeenteraad en zal op de gemeenteraad van 30 april 2024 zijn eed als schepen afleggen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Boekvoorstelling ‘Galmend Roosdaal’
Roosdaal

Boekvoorstelling ‘Galmend Roosdaal’

Op donderdag 18 april slaat Rausa twee vliegen in één klap: zij presenteren een prachtig lees-kijk- en luisterboek over de Roosdaalse klokken én ze stellen de brochure van de Erfgoeddag, met als thema ‘Thuis’, voor.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand