Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Leerlingen in Tollembeek en Galmaarden zetten zich in voor minder afval (op straat)

Leerlingen in Tollembeek en Galmaarden zetten zich in voor minder afval (op straat)

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Leerlingen in Tollembeek en Galmaarden zetten zich in voor minder afval (op straat)

Sint-Catherinacollege Galmaarden


Grote ILvA-zwerfvuilactie

Op donderdag 25 april namen GBS De Knipoog in Tollembeek en het Sint-Catharinacollege in Galmaarden deel aan de grote zwerfvuilactie. De actie verliep in samenwerking met ILvA in het kader van Mooimakers, een initiatief van de Vlaamse overheid en Fost Plus.

“Een nette omgeving is één van de elementen waar al onze scholen belang aan hechten. Zwerfvuil is dan ook vaak erg storend in het straatbeeld en daar willen onze scholen samen iets aan doen. De leerlingen trokken de straat op, voorzien van fluovestjes en afvalgrijpers om papiertjes, sigarettenpeuken, blikjes en ander weggeworpen rommel in de brede schoolomgeving op te ruimen.” aldus Marleen Merckaert, schepen van onderwijs.

Patrick Decat, schepen milieu: “Met deze actie willen onze scholen iedereen sensibiliseren zodat de actie niet een eenmalige en symbolische opruimbeurt is, maar de aanzet tot een gedragswijziging met meer respect voor de omgeving ingeburgerd wordt. Wie het voorbeeld van onze leerlingen wil volgen, kan zich altijd opgeven als zwerfvuilvrijwilliger voor onze gemeente via https://www.galmaarden.be/zwerfvuilvrijwilliger.” 

Operatie proper

Tijdens het schooljaar 2022-2023 kregen scholen de kans zich in te schrijven voor ‘Operatie Proper’. Deze actie is een onderdeel van de zwerfvuilcampagne van Mooimakers. GBS Galmaarden en GBS Vollezele kwalificeerden zich en kregen een beloning samen goed voor maar liefst 1.275 euro. De beloning verschilt per school, aangezien deze afhankelijk is van de door de school uitgevoerde actiepunten.

De scholen hebben gedurende het volledige schooljaar verschillende acties uitgevoerd om de strijd met het zwerfvuil aan te gaan. De acties gaan van onder andere sensibilisering tot opruimacties en zwerfvuilrondes in en rond de omgeving van de school.

GBS Galmaarden heeft met hun beloning sensibiliseringsmateriaal voorzien. Zo zien de kinderen nu in één oogopslag hoe ze correct moeten sorteren op school. GBS Vollezele heeft met hun financiële beloning picknicktafels aangekocht.


GBS Galmaarden

GBS Galmaarden

GBS Tollembeek

GBS Tollembeek

GBS Vollezele

GBS Vollezele

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Gooik hangt de regenboogvlag uit
Pajottegem

Gooik hangt de regenboogvlag uit

Op 17 mei 1990 schrapte de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten.
Sindsdien is deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

Lees meer »
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand