Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuw speelbos in Gooik

Nieuw speelbos in Gooik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nieuw speelbos in Gooik

Gemeente Gooik plant, samen met vzw Uidekrij, de jongens van Chiro Uidekrij en de meisjes van Chiro Windekind Gooik, een nieuw speelbos aan.

Dit speelbos is gelegen aan de Bronnenweg, kort bij de lokalen van Chiro Uidekrij en wordt een groene speelruimte waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten, bewegen en genieten van de gezonde natuur.
De Bosgroep Vlaams-Brabant zorgde voor een aanplantingsplan zodat de jongens en meisjes zelf konden planten. Er werden 2050 bomen van verschillende soorten zoals vlier, haagbeuk, zomereik, wintereik, tamme kastanje, … aangeplant.
Nu kan het bos verder groeien tot een mooi speelbos van een halve hectare groot.

 

Samuel Billens, schepen van Klimaat en Energie, is blij met de komst van het speelbos:
“Gooik is een groene en landelijk gemeente, waar heel wat kinderen wonen en verschillende jeugdverenigingen actief zijn.
De speelbossen zijn een echte meerwaarde voor hen. We investeren sowieso al veel in onze jeugd, maar nu in combinatie met onze prachtige, Gooikse natuur.

We hebben hierbij ook rekening gehouden met wat kinderen in het project met Kind en Samenleving rond ‘Kindvriendelijke en duurzame publieke ruimte in kleine, landelijke gemeenten’ hebben aangegeven.
Ze gaan hier dus heerlijk kunnen ravotten. En dat is goed voor hun lichaam en geest en helpt bij de ontwikkeling van verschillende motorische en mentale vaardigheden.

Uiteraard draagt het bos ook bij aan een betere leefomgeving voor de hele buurt.”

 

De gemeente Gooik investeert volop in de aanleg van speelbossen in elke deelgemeente. Het speelbos op de grens tussen Leerbeek en Kester wordt al gebruikt. In Strijland is het speelbos ook in volle opbouw.

Als het speelbos in Gooik over ongeveer 5 jaar volgroeid is, zal ook hier de aanvraag voor een erkend speelbos ingediend worden.
Het speelbos is nu al toegankelijk via de Bronnenweg, maar heeft nog wat tijd nodig om tot een volwaardig bos uit te groeien. Ondertussen kan er, met respect voor de aangeplante bomen, al op de paden gewandeld worden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Start Torentoer Pajottenland
Pajottenland

Start Torentoer Pajottenland

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio. Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand