Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Thema thuis op Erfgoeddag Herne

Thema thuis op Erfgoeddag Herne

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Thema thuis op Erfgoeddag Herne

De bewoners van Woonzorgcentrum Sint-Felix zullen zich op zondag 21 april extra thuis voelen, want 2 zithoeken worden ingericht zoals in de jaren 50 en 60. Objecten uit het archief van het Huis van Alijn in Gent en uit privécollecties zorgen ervoor dat de bewoners kunnen herbeleven hoe hun thuis van vroeger eruitzag. Tegelijk kan de jeugd kennismaken met deze huishoudapparaten, speelgoed, tijdschriften, … van vroeger.

Korneel De Rynck, schrijver van het boek “Terug naar de golden sixties”, zal er om 14.00 uur eenlezing geven en ons helemaal onderdompelen in het leven van de jaren 60. Kom aan de hand van zijn verhalen en uniek beeldmateriaal te weten hoe het leven veranderde tussen 1958 (het jaar van de Expo) en 1973 (het jaar dat de oliecrisis begon). Deze lezing is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk via www.herne.be (onder “tickets GC Herne”).

Om 16.00 uur komt Mireille Vaessen, de poëziemevrouw, langs in het woonzorgcentrum. Met haar koffer gedichten en een ukelele zal ze poëzie en liedjes brengen over het thema “thuis”. Inschrijven is hiervoor niet nodig.  

’s Avonds breien we in het Dominicanessenklooster nog een vervolg aan deze Erfgoeddag. Om 19.30 uur komt Serdi Faki Alici langs. Serdi verloor zijn ouders toen hij zes was en verhuisde als kind van instelling naar instelling, van school naar jeugddetentie. Zijn isoleercel bleek de perfecte akoestiek te hebben om zich de kneepjes van het beatboxen eigen te maken en zo werd zijn stem zijn echte thuis. Voor ons zal hij zijn talent voor beatboxen zeker bovenhalen, alsook zal hij zijn uitzonderlijkelevensverhaal vertellen. Deze lezing is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk via www.herne.be(onder “tickets GC Herne”).

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Beweegmarkt
Dilbeek

Beweegmarkt

Onder het motto “Bewegen dóet iets met je” vond ook dit jaar weer de Beweegmarkt plaats in Dilbeek.

Lees meer »
Aftrap Hopduvelfeesten
Asse

Aftrap Hopduvelfeesten

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september vinden in Asse opnieuw de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten plaats. Optredens o.a. van Pommelien Thijs, Bart Peeters en Les Truttes; lees hier meer voor ticketverkoop.

Lees meer »
Expo's in Westrand
Dilbeek

Expo’s in Westrand

Westrand mocht dit seizoen 50 kaarsen uitblazen. Dat feestelijk, cultureel jaar wordt afgesloten in stijl met maar liefst 3 expo’s en een prachtige installatie die de vlucht naar de toekomst symboliseert.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand