Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Veiliger fietsen in de Wolvenstraat te Gooik dankzij afgescheiden fietspad

Veiliger fietsen in de Wolvenstraat te Gooik dankzij afgescheiden fietspad

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Veiliger fietsen in de Wolvenstraat te Gooik dankzij afgescheiden fietspad

Het nieuwe fietspad in de Wolvenstraat zorgt voor een vlotte én veilige verbinding vanuit Gooik, Kester, Leerbeek en Oetingen naar het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen, naar de voetbalsite en naar de school.
Het volwaardige en vrijliggende fietspad kreeg nu ook een veilige afsluiting, met takken uit gerecycleerde kunststof. Zo kunnen fietsers veilig afgescheiden van het verkeer fietsen.

Samuel Billens, de Gooikse schepen van Mobiliteit, is tevreden met deze extra veiligheid: “Veel fietsers maken gebruik van het fietspad in de Wolvenstraat. We doen er dan ook graag alles aan om dit zo veilig mogelijk te maken, met onder andere deze nieuwe afsluiting.
De afsluiting bestaat uit takken van gerecycleerde kunststof. Deze gaan lang mee, vragen geen onderhoud, veroorzaken geen vuil en er is minder risico dat ze losschieten. Ze raken ook niet aan de breedte van de rijbaan of het fietspad.
De hoogte is zo gekozen dat fietsers nog voldoende zichtbaarheid hebben en dat landbouwers nog makkelijk met hun voertuig kunnen doorrijden. Ook de bewoners langs het fietspad kunnen nog perfect hun oprit op- en afrijden. Een geschikte oplossing voor al het verkeer!”

Binnenkort worden er nog reflectoren op de takken aangebracht.

Fietsplan

Het fietspad in de Wolvenstraat is slechts een van de realisaties uit het Gooikse fietsplan.

Het doel van dat plan is om uit te groeien tot één van de beste, zoniet dé beste fietsgemeente van de regio waar het gebruik van de fiets vanzelfsprekend is.
Hiervoor is een uitbreiding én een verbetering van de beschikbare fietsinfrastructuur nodig, zodat fietsers zich veilig en comfortabel kunnen verplaatsen.

Meer weten: https://gooik.be/wonen-en-leven/wegenwerken-en-mobiliteit/duurzame-mobiliteit/iedereen-op-de-fiets/fietsbeleidsplan

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand