Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Warmtescan aan voordelig tarief in Gooik

Warmtescan aan voordelig tarief in Gooik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Warmtescan aan voordelig tarief in Gooik

De gemeente Gooik helpt, als duurzame gemeente, woningeigenaren bij het energiezuinig maken van hun woning. Daarom biedt de gemeente de inwoners de kans om een warmtescan aan te vragen aan een verminderd tarief.
De gemeente legt €100 bij waardoor de prijs voor de inwoner slechts €75 bedraagt.

Nieuw initiatief in kader van Duurzame Gemeente

Samuel Billens, schepen van Klimaat & Energie, neemt dit initiatief om een steentje bij te dragen bij de klimaatdoelstellingen van de gemeente:

“De winter is de ideale periode om een warmtescan te laten uitvoeren. Dan is het gebouw immers verwarmd. Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera die de energieverliezen vastlegt op foto.
Zo wordt er getoond waar warmte uit het huis ontsnapt en waar het zinvol is om extra isolatie toe te voegen. Omdat een goed geïsoleerd huis aangenamer is voor het comfort en de gezondheid van onze inwoners, leggen we als lokaal bestuur graag bij voor de warmtescan.
Ik hoop dan ook dat heel wat inwoners deze warmtescan laten doen en indien nodig hun huis dan geïsoleerder en energie-efficiënter maken.”

Klimaatpunt

De gemeente Gooik werkt voor deze warmtescans samen met Klimaatpunt. Zij bezorgen na de warmtescan een kort verslag van de warmteverliezen, met enkele energiebesparende maatregelen.
Dit resultaat is ook een goede voorbereiding voor het opstarten van een BENOvatietraject. Dit is een onafhankelijk totaalrenovatie-advies aan iedereen met energetische renovatieplannen.
Het bezoek van een BENOvatiecoach en het opmaken van een BENOvatieplan kan ook aangevraagd worden via www.klimaatpunt.be.

Warmtescan aanvragen

De warmtescan kan aangevraagd worden via Thermografische warmtescan aan huis winter 2023 – 2024 in Beersel, Galmaarden, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Roosdaal, Gooik en Pepingen (€75). Andere gemeenten €175 (onder voorbehoud van voldoende capaciteit bij Klimaatpunt). (google.com)
Dankzij de tussenkomst van de gemeente betaalt een inwoner van Gooik 75 euro in plaats van 175 euro.

Het aantal inschrijvingen is wel beperkt.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand