Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

1 jaar samenwerking recyclageparken Ternat, Roosdaal en Lennik

1 jaar samenwerking recyclageparken Ternat, Roosdaal en Lennik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

1 jaar samenwerking recyclageparken Ternat, Roosdaal en Lennik

Op 2 januari 2023 ging de samenwerking tussen de gemeenten Lennik, Roosdaal en Ternat rond de intergemeentelijke recyclageparken van start. Nu bijna een jaar later blikken we graag terug op deze samenwerking.

Sinds 2 januari konden de inwoners van Lennik, Roosdaal en Ternat terecht op de recyclageparken van Roosdaal én Ternat. Met heel wat voordelen voor de inwoners.  De openingsuren werden uitgebreid zodat je nu 6 dagen op 7 op een recyclagepark terecht kan. Bovendien kan je voor het dichtstbijzijnde recyclagepark bij je woonplaats kiezen.

En deze wijzigingen waren een succes. Vanaf nu kan je ook op maandag terecht in het recyclagepark. Maandag is een nieuwe openingsdag en onmiddellijk goed voor 18% van de bezoekers tijdens de week. Een volwaardige en geapprecieerde dag bij de inwoners dus. 9% vindt de weg naar een ander recyclagepark dan dat van hun eigen gemeente, zij kozen voor een recyclagepark dichter in de buurt.

“Bij het in kaart brengen van de bezettingsgraad van het recyclagepark voor de intergemeentelijke samenwerking, bleek deze gemiddeld nog geen 50% te bedragen. Als gemeente drong zich deze optimalisatie op, en dat bleek een goede zet: de bezettingsgraad steeg met 19% op sommige dagen door deze samenwerking”, aldus schepen Johan Linthout van Roosdaal.

Naast de ruimere dienstverlening voor de inwoner levert deze samenwerking een effectieve besparing tot 13% op kost van de uitbating voor de gemeenten. “Een hogere kostenefficiëntie, het zou van slecht bestuur getuigd hebben om dit niet te doen. En de analyse toont nu onomstotelijk aan dat dit een goede beslissing was”, aldus schepen Geert De Feyter van Ternat.

Burgemeester Irina De Knop van Lennik: “De intergemeentelijke samenwerking werd door de 3 gemeenten dan ook als positief geëvalueerd en een project waar we blijven voor gaan. De Lennikenaren kunnen nu terecht in het dichtstbijzijnde recyclagepark naar keuze. Een dienstverlening die we als gemeente graag aanbieden.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Buitenschoolse opvang en activiteiten
Roosdaal

Buitenschoolse opvang en activiteiten

Op dit moment zijn de betrokken gemeentediensten (Onderwijs, Huis van het Kind, Welzijn, Cultuur, Jeugd, Sport, Sociaal huis, …) aan de slag met het project Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA).

Lees meer »