Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

21 januari: veilig poëtisch initiatief in Galmaarden

21 januari: veilig poëtisch initiatief in Galmaarden

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

21 januari: veilig poëtisch initiatief in Galmaarden

Sinds 2022 organiseert de gemeente Galmaarden, op initiatief van het beheersorgaan van haar openbare bibliotheek, ook een activiteit in het kader van de poëzieweek.  

Na het succes van de vorige 2 edities, loopt de gedichtenwandeling nu door de straten en (veld)wegen van Vollezele. 

Om de poëzieweek in te leiden, kunnen poëzieliefhebbers op vier verschillende plaatsen in en rond het dorpscentrum naar evenveel dichters gaan luisteren. De afstand tussen de locaties kan wandelend, fietsend, steppend, rolschaatsend,… overbrugt worden. 

Vier keer – om 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur – dragen de dichters een kwartiertje voor uit hun eigen werk, daarna trekken de toehoorders naar de volgende plek. Waar je begint, hoeveel plaatsen je aandoet en in welke volgorde, dat is helemaal vrij. Het enige wat vaststaat zijn de tijdstippen waarop de dichters voordragen.

De aangezochte dichters zijn opnieuw niet van de minste in onze regio. In het museum van het Belgisch Trekpaard treedt Mario Demesmaeker aan. Naar De Zwaluw komen de leerlingen van de academie voor muziek, woord en dans van Gooik, afdeling woord Galmaarden voordragen. Op locatie bij Wim Adriaensens (Beekstraat 9) draagt Hilde Gee voor en als laatste zal Liesbeth D’Hoker te gast zijn in de kapel van kasteel Steenhout.

Op iedere plaats wacht elke toehoorder trouwens nog een poëtisch-literair cadeautje: verzamel ze alle vier…

In De Zwaluw kan er ook een drankje geconsumeerd worden. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant