Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

55+ infobeurs Herne

55+ infobeurs Herne

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

55+ infobeurs Herne

Eénmaal per legislatuur organiseert lokaal bestuur Herne een 55+ infobeurs. Deze vindt plaats op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november in sporthal De Hernekouter.  De insteek is deze keer bewust anders dan voorgaande edities.  Het doel is vooral informeren en sensibiliseren via lezingen en standen rond 3 thema’s: levenslang leren, lang leve de gezondheid en levenslang thuis wonen.  De beurs wordt georganiseerd door de dienst welzijn in samenwerking met het platform welzijn, de seniorenwerkgroep, de verenigingen en de dienst vrije tijd.  Toegang tot de beurs is gratis. 

De beurs wordt officieel geopend op vrijdag 24 november om 14.00 uur door bevoegd schepen Carina Ricour.

Openingsuren:
– vrijdag 24 november van 14.00 uur tot 18.00 uur
– zaterdag 25 november van 10.00 uur tot 17.00 uur

Locatie:
Sporthal De Hernekouter, Hernekouter 1, 1540 Herne

Voor wie?

In de eerste plaats voor alle 55-plussers, hun familieleden en mantelzorgers.  Maar ook voor alle verzorgenden, mensen die met ouderen zijn begaan, … 
Kortom, iedereen die geïnteresseerd is of iets meer wil weten over deze thema’s, is van harte welkom.

Standhouders

Heel wat standhouders bieden een bron van informatie aan rond de 3 centrale thema’s.
Zo zijn aanwezig: diverse mutualiteiten, Logo Zenneland (LOkaal GezondheidsOverleg), de intergemeentelijke preventiedienst, Bewegen op Verwijzing, Spitt-plus, Stop Darmkanker, yoga, Samana, de Alzheimerliga, de Digibank, woonzorgcentrum Sint-Felix, de Woonwinkel, de Welzijnskoepel West-Brabant, de dienst aangepast vervoer, Vias (met rijsimulator), Ligo (Centrum voor Basiseducatie), de brandweer, de internetdokter van Herne en de dienst welzijn. Om even na te praten, zal je kunnen genieten een drankje of versnapering.

Deze standen kan je doorlopend tijdens de 2 dagen bezoeken.

Naast standhouders staan er verschillende lezingen en een yoga-initiatie op de planning.

Op het programma

Vrijdag 24 november     

 • Om 14.30 uur (bovenzaal) – Notaris Boschmans    
  De notaris informeert je over hoe je kan anticiperen op je toekomst: successieplanning, erfrecht en zorgvolmachten.  
 • Om 16.00 uur (bovenzaal) – LEIF (LevensEinde InformatieForum)
  Kris Van de Gaer licht de vijf wilsverklaringen toe: de negatieve wilsverklaring, de wilsverklaring euthanasie, de verklaring inzake de wijze van teraardebestelling, de verklaring van orgaandonatie en het schenken van je lichaam aan de wetenschap.

 

Zaterdag 25 november

 • Om 10.30 uur (benedenzaal) Yoga ochtendsessie voor iedereen
 • Om 11.30 uur (bovenzaal) Bewegen Op Verwijzing 
  BOV helpt mensen op weg naar een actiever leven met professionele coaching en een beweegplan op maat. Inne Debusscher neemt je als coach bij de hand in dit verhaal. 
 • Om 13.00 uur (bovenzaal) – Leen Dendievel 

Naast actrice is Leen Dendievel ook consulente psychologie en schrijfster van meerdere boeken over mentaal welzijn. Leen bundelde al deze inzichten met haar eigen ervaring in een voorstelling. In Herne spreekt ze over het boek ‘Georges & Rita’, over euthanasie, afscheid nemen en familiebanden.

 • Om 15.00 uur (bovenzaal) – Logo Zenneland: Halt2Diabetes 

1 op 10 volwassen Belgen wordt met diabetes geconfronteerd. In meer dan 95% van de gevallen gaat het over diabetes type 2. Diabetes verhoogt het risico op een hartinfarct, trombose, nier- en oogproblemen, zeker als de ziekte (te) laat ontdekt wordt. Meer dan 37% van de Belgen met diabetes weten dit niet, lopen rond zonder diagnose en krijgen dus niet de juiste behandeling. Vroegtijdige vaststelling is dus van groot belang. Het goede nieuws is namelijk dat meer dan de helft van de gevallen van diabetes type 2 kan worden voorkomen via een gezonde leefstijl. Wil je meer te weten komen over dit thema? Dan is deze infosessie zeker iets voor jou.

De bovenzaal van de sporthal is bereikbaar met een lift.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »