Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

855 vrijwilligers ruimen meer dan 500 km straten op

855 vrijwilligers ruimen meer dan 500 km straten op

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

855 vrijwilligers ruimen meer dan 500 km straten op

In LDC Meander te Sint-Pieters-Leeuw vond afgelopen zaterdag het slotmoment plaats van de zwerfvuilcampagne “Samen vegen we zwerfvuil van de kaart”. Beersel, Dilbeek, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat sloegen dit jaar de handen in elkaar in hun strijd tegen zwerfvuil.

Tijdens een ontbijt voor een groep zwerfvuilvrijwilligers werden de resultaten van deze campagne toegelicht. 855 vrijwilligers en 1426 kinderen ruimden meer dan 500 km straten op. Schepen Savenberg (Beersel): ‘Een groot succes! Meer dan 30% van alle straten van elke gemeente werden door de vrijwilligers opgeruimd. We willen dan ook iedereen uitdrukkelijk bedanken voor hun engagement.’

Voorbijgangers steken hun duim op of claxonneren wel eens naar de vrijwilligers, wat altijd fijn is. Maar ik doe een warme oproep om dat papiertje, die peuk of dat blikje even bij te houden tot aan de vuilnisbak, zodat de vrijwilligers niets meer op te ruimen hebben,’ aldus schepen Quaghebeur (Dilbeek).

Schepen De Feyter (Ternat): ‘We hebben een tal van vaste vrijwilligers die dit regelmatig doen, niet enkel tijdens deze actiemaand. De zichtbaarheid van een campagne als deze, samen met de 4 andere gemeenten, is een grote meerwaarde.’

‘Wij willen alle deelnemers van harte bedanken, want enkel door hun inspanningen kunnen we deze resultaten bereiken, zij zijn echte helden,’ aldus schepen Harfaoui (Sint-Pieters-Leeuw).

‘Als klap op de vuurpijl won per gemeente 1 deelnemer een ballonvaart voor 2 personen. De ideale manier om de propere straten vanuit de lucht te aanschouwen’ aldus milieuambtenaar Garain (Halle)

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »