Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Asfalteren beschadigde omleidingswegen N9 Asse

Asfalteren beschadigde omleidingswegen N9 Asse

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Asfalteren beschadigde omleidingswegen N9 Asse
Door de werken n.a.v. de herinrichting van de N9 zijn de omleidingswegen beschadigd. De firma Stadsbader start na het bouwverlof met het frezen en asfalteren van de omleidingswegen. Straten waar opnieuw wordt geasfalteerd: Hoogstraat, Benedenstraat, Lindendries, Keesdal, Bergveld, Lindelaan en Vaal. Een deel van de Hoogstraat zal het gemeentebestuur in het najaar opnieuw in klinkers aanleggen. Ook de boomvakken en voetpaden worden hersteld.

Timing

De freeswerken nemen een week in beslag en vinden plaats in de week van 7 augustus. De asfalteringswerken starten op 16 augustus en duren tot 22 augustus (1 dag per fase). In totaal zijn er 5 fases: fase 1: Hoogstraat tot aan deel in klinkers fase 2: Benedenstraat en deel Lindendries fase 3: Keesdal en deel Lindendries fase 4: Vaal en deel Lindendries fase 5: Bergveld en Lindelaan

Wat houden de werken in en welke hinder is er?

Het wegfrezen van de oude laag asfalt gebeurt in één keer tijdens de eerste week. Een grote machine freest over de volledige breedte van de straat het asfalt. De week nadien wordt het nieuwe asfalt achtereenvolgens ‘als een treintje’ straat per straat heraangelegd. Wegfrezen oude asfaltlaag vanaf maandag 7 augustus tot en met vrijdag 11 augustus De hinder is nog beperkt. Je kan nog voorzichtig tot aan jouw oprit rijden met de wagen. Laat jouw wagen niet op straat staan. Voetgangers/fietsers kunnen voorzichtig langs de werfzone (met fiets aan de hand). Aanleg nieuwe laag asfalt vanaf woensdag 16 augustus tot en met dinsdag 22 augustus. Heb je de wagen in die week nodig, verplaats hem dan buiten de werfzone wanneer de straat wordt geasfalteerd. De straten worden tijdens en na de asfalteringswerken gaandeweg afgesloten, zodat het asfalt 24 uren kan afkoelen. De aannemer verwittigt omwonenden nog met een extra briefje voor de start van de asfalteringswerken. Voetgangers/fietsers kunnen voorzichtig langs de werfzone (met fiets aan de hand), maar mogen het wegdek niet betreden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant